chat icon

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το πλήρωμα του ελληνόκτητου πλοίου MV Eternity C, με πιο πρόσφατη εξέλιξη τη διάσωση του Έλληνα φρουρού ασφαλείας και Ινδού συναδέλφου του.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (9 Ιουλίου), άρχισε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από ιδιωτική εταιρεία στην περιοχή της επίθεσης εναντίον του MV Eternity.  Το βράδυ της ίδιας ημέρας περισυνελέγησαν τρεις επιπλέον ναυτικοί και ένα μέλος της ομάδας ασφαλείας. 

Advertisement
Advertisement

 

Ο Έλληνας και ένας Ινδός φρουρός ασφαλείας ανασύρθηκαν ζωντανοί έπειτα από σχεδόν 48 ώρες παραμονής στη θάλασσα, σύμφωνα με πηγές από εταιρεία ασφαλείας. 

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την επιχείρηση «Ασπίδες», έχουν διασωθεί από τη θάλασσα συνολικά οκτώ μέλη του πληρώματος (όλοι από τις Φιλιππίνες) και δύο μέλη της ομάδας ασφαλείας (ένας Έλληνας και ένας Ινδός).

Σημειώνεται πως το πλήρωμα του πλοίου απαρτιζόταν από 22 ναυτικούς (21 από τις Φιλιππίνες και ένας από τη Ρωσία) και τρία μέλη της ομάδας ασφαλείας. Ως εκ τούτου, αγνοούνται ακόμα 15 άτομα, και οι Χούθι έχουν πει πως έχουν στα χέρια τους κάποια από τα μέλη του πληρώματος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Eternity C: Διασώθηκε ο Ελληνας φρουρός ασφαλείας – Το βίντεο με τη διάσωση του πληρώματος

Το Eternity C είναι το δεύτερο ελληνόκτητο πλοίο που πλήττεται αυτή την εβδομάδα από τους προσκείμενους στο Ιράν Χούθι της Υεμένης. Η αποστολή των ΗΠΑ στην Υεμένη έχει κατηγορήσει τους Χούθι για απαγωγή ναυτικών και έχει απαιτήσει την απελευθέρωσή τους.

 

 

Την Τετάρτη εκπρόσωπος των Χούθι είπε σε τηλεοπτικό του μήνυμα πως το ναυτικό της Υεμένης είχε «διασώσει» μέλη του πληρώματος, παρέχοντας ιατρική φροντίδα και μεταφέροντάς τα σε ασφαλή τοποθεσία.

 

Advertisement

 

Το Eternity C είχε χτυπηθεί τη Δευτέρα με θαλάσσια drones και ρουκέτες από ταχύπλοα. Τέσσερα άτομα θεωρείται ότι σκοτώθηκαν- εφόσον ισχύει αυτό, θα είναι οι πρώτοι θάνατοι σε επίθεση στην περιοχή από τον Ιούνιο του 2024. Μετά από δεύτερη επίθεση το πρωί της Τρίτης, το πλήρωμα πήδηξε στο νερό. Όπως προαναφέρθηκε, διασώστες έκαναν έρευνες από το πρωί της Τετάρτης.

Advertisement
Advertisement