Η Μαρινέλλα, εκτός από υπερταλαντούχα ήταν πάντα μια αντισυμβατική τραγουδίστρια που ήξερε να βάζει τα όρια της ή ακόμα καλύτερα να τα δημιουργεί από την αρχή. Στο βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη «Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» από τις εκδόσεις Διόπτρα η εμβληματική ερμηνεύτρια είχε περιγράψει την, παραλίγο, επεισοδιακή γνωριμία της με τον Αριστοτέλη Ωνάση στα τέλη της δεκαετίας του ’60, όταν τραγουδούσε στη «Νεράιδα».

 «Εμείς οι τραγουδιστές λειτουργούσαμε σαν απλή υπόκρουση» θυμόταν η Μαρινέλλα μιλώντας στον συγγραφέα και καλό της φίλο στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά- εκεί που λίγα χρόνια μετά θα άφηνε την τελευταία της πνοή. «Μια τέτοια νύχτα, θυμάμαι, μας βρήκε το ξημέρωμα κι από το ξημέρωμα φτάσαμε αισίως στην ενάτη πρωινή. Εγώ ελαφρώς ερείπιο να τραγουδώ, η ορχήστρα να παίζει στον αυτόματο πιλότο, το μαγαζί άδειο, τα γκαρσόνια ημιλιπόθυμα από την κούραση- και ο Ωνάσης, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, να συνεχίζει να συζητά με κάποιον, νομίζω τον καθηγητή Γεωργάκη.

Advertisement
Advertisement

Κάποια στιγμή φώναξα “στοπ”. Σταματήσαμε και απλώθηκε νεκρική ησυχία. Μόνο μετά από κάπου δέκα λεπτά ο Ωνάσης πήρε χαμπάρι ότι υπήρχαμε κι εμείς εκεί, άλαλοι, κι αναρωτήθηκε γιατί σταματήσαμε… Σκέψου!»

Το εξώφυλλο του best seller «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια».

Μαρινέλλα: Δεν χάλασε το ρεπό της ούτε για τον γάμο της δεκαετίας!

«Όταν θα γινόταν ο γάμος του με την Τζάκυ στον Σκορπιό, εμφανίστηκε ένας παρατρεχάμενός του, μεταφέροντας την επιθυμία του αφεντικού του να πάω να τραγουδήσω στον γάμο τη συγκεκριμένη μέρα» είχε αποκαλύψει η Μαρινέλλα στον Γιάννη Ξανθούλη. «Του λέω “Λυπάμαι, αλλά δεν γίνεται, γιατί εκείνη τη μέρα κάνω το ρεπό μου, που δεν το θυσιάζω για κανέναν”. Κι ήταν η αλήθεια. Εξεπλάγη ο εξ απορρήτων κι άρχισε τα οικονομικά επιχειρήματα: “Πόσα θέλετε, όσα θέλετε…”. “Σας είπα, δεν δουλεύω στο ρεπό μου. Να πείτε όμως στον κύριο Ωνάση “καλά στέφανα” εκ μέρους μου…”.

Η Μαρινέλλα είχε αρνηθεί να τραγουδήσει στον γάμο του Αριστοτέλη Ωνάση και της Τζάκυ Κένεντι στον Σκορπιό τον Οκτώβριο του 1968.

Έτσι έφυγε αυτός μουτρωμένος κι εγώ δεν έφαγα κουφέτα από τον “γάμο της χρονιάς”, όμως σκάσαμε στα γέλια με τον άνθρωπό μου, που ήταν παρών στη σκηνή. Απ’ όσο έμαθα, τελικά πήγαν στο γαμήλιο γλέντι αρκετοί γνωστοί τραγουδιστές, που δεν ευτύχησαν και τόσο από περιποίηση… Συμβαίνουν αυτά και στις καλύτερες οικογένειες, όπως λέγαμε παλιά…».