Αυτά είναι τα RPG και τα πολυβόλα που βρέθηκαν θαμμένα στην Καστοριά

Σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης.
ΕΛ.ΑΣ

Ενα ολόκληρο οπλοστάσιο που θα το ζήλευε ακόμα και Στρατός εντοπίστηκε θαμμένο στην Καστοριά από άνδρες της Ασφάλειας.

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από το οπλοστάσιο, που περιλαμβάνει αντιαρματικό ρουκετοβόλο με 16 κεφαλές, 2 υποπολυβόλα, 3 Καλάσνικοφ, 79 αμυντικές χειροβομβίδες και 25.920 φυσίγγια.

Ολα τα παραπάνω βρέθηκαν θαμμένα σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης, σε περιοχή της Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός του οπλοστασίου συνδέεται με υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. το 2016, όταν και είχε συλληφθεί ένας 40χρονος που εμπλεκόταν σε σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και κατοχή όπλων.

ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε χθες, Παρασκευή, και συμμετείχε σε αυτή η «122 Ομάδα Ναρκαλιείας/Τ.Ε.Ν.Ξ., του Στρατού Ξηράς». Αναλυτικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιαρματικό ρουκετοβόλο ( RPG ), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), 79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα, 3 πολεμικά τυφέκια, τύπου KALASHNIKOV, 2 υποπολυβόλα, τύπου type - 50 , 4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type - 50, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και 9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

ΕΛ.ΑΣ

Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και κατάσχεση του προαναφερόμενου πολεμικού υλικού.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του ημεδαπού ιδιοκτήτη του χώρου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για παλαιότερη υπόθεση ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας.

ΕΛ.ΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δημοφιλή