Αυτή είναι ίσως η χειρότερη τηλε-συνάντηση στην ιστορία του Zoom

Εχει προκαλέσει φρενίτιδα στη Μεγάλη Βρετανία, όχι άδικα.

Η τηλεσυνάντηση του αιώνα στο Zoom ήταν παράνομη; Είχαν διαβάσει και κατανοήσει όλοι οι συμμετέχοντες τις οδηγίες; Και, το πιο σημαντικό, είχε η Τζάκι Γουίβερ την εξουσία να διώξει τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου του Χάντφορθ από τη συζήτηση;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τα τελευταία 24ωρα τους Βρετανούς, μετά από μια χαοτική, γεμάτη ένταση και τεχνολογικά προβληματική τηλε-συνάντηση αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης στη μικρή αγγλική πόλη.

Το βίντεο φαίνεται αρκετά «αθώο» στην αρχή - μια συγκέντρωση συμβούλων πριν από τα Χριστούγεννα, για να συζητήσουν βαρετά θέματα που σχετίζονται τον βόρειο αγγλικό νομό Τσεσάιρ.

Αλλά αυτό που ακολούθησε μπορεί να είναι το καλύτερο και συνάμα πιο γελοίο θέαμα όλης της χρονιάς: Μια πραγματική αναρχία 80 λεπτών με τα μικρόφωνα να καταγράφουν τα πάντα - από καζανάκια τουαλέτας μέχρι βρισιές, φωνές και ξεσπάσματα.

«Αυτή η συνάντηση δεν έχει γίνει σύμφωνα με το νόμο. Ο νόμος έχει παραβιαστεί», ισχυρίζεται εντυπωσιακά ο πρόεδρος του συμβουλίου σε ένα σημείο, προκαλώντας σοκ στους συμμετέχοντες.

«Διαβάστε τις εντολές. Διαβάστε τις και κατανοήστε τις!» ένα άλλο μέλος φωνάζει αργότερα.

Υπάρχουν μεταξύ άλλων ξαφνικές αποχωρήσεις αλλά και μια ανεξήγητη αναφορά στην δημοφιλή τραγουδίστρια της ποπ Μπρίτνεϊ Σπίαρς, συνθέτοντας την αναμφισβήτητα πιο μαγική εμπειρία στο Zoom από την έναρξη της πανδημίας.

Μάλιστα, κάποιοι από τους συμμετέχοντες έγιναν εθνικοί αστέρες - κυρίως η Τζάκι Γουίβερ, επικεφαλής του Συλλόγου Τοπικών Συμβουλίων του Τσέσαιρ, που είδε την φήμη της να εκτινάσσεται εν μία νυκτί χάρη στην αντίστασή της απέναντι στην οργή των άλλων κοινοτικών συμβούλων.

«Το 99,99% των συνεδριάσεων του συμβουλίου δεν είναι έτσι. Συχνά είναι λιγότερο συναρπαστικές», δήλωσε η ίδια στο BBC την Παρασκευή. «Για αυτή τη συνάντηση, δεν είμαι απόλυτα σίγουρη ποιος ήταν υπεύθυνος», τόνισε.

Τι έγινε στη χειρότερη συνάντηση στην ιστορία του Zoom

Η εν λόγω συνάντηση ήταν μια συγκέντρωση εξ αποστάσεως ενός κοινοτικού συμβουλίου, το οποίο βρίσκεται στο μικρότερη βαθμίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αγγλίας και συνήθως ασχολείται με θέματα όπως η συντήρηση των κοινοτικών αιθουσών, των πράσινων χώρων του χωριού και των μνημείων πολέμου.

Η Γουίβερ είπε στο BBC ότι είχε προσφερθεί να συμμετάσχει για να υποστηρίξει τους συμβούλους του Χάντφορθ.

«Πότε σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε;» ακούγεται να λέει ο πρόεδρος του συμβουλίου στην αρχή της κλήσης, η οποία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από έναν συμμετέχοντα.

«Αντε γ***» ακούγεται να ψιθυρίζει κάποιος.

Μέσα σε λίγες στιγμές, η Γουίβερ βομβαρδίζεται με ισχυρισμούς ότι προσπαθεί να ανατρέψει τη διακυβέρνηση του συμβουλίου - ο πρόεδρός του ισχυρίζεται θυμωμένα ότι η συνάντηση συγκλήθηκε κατά παράβαση των κανονισμών του σώματος.

«Δεν έχετε καμία εξουσία εδώ, Τζάκι Γουίβερ, καμία εξουσία!» της φωνάζει ο πρόεδρος και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εξαφανίζεται.

«Μόλις τον έδιωξε. Τον πέταξε έξω!» αναφωνεί ένα άλλο μέλος.

«Ο Αντιπρόεδρος είναι εδώ. Αναλαμβάνω!» λέει κάποιος, προσπαθώντας να ανακτήσει τον έλεγχο της συνάντησης από την Γουίβερ.

«Παρακαλώ να μου αναφέρεστε στο εξής ως Μπρίτνεϊ Σπίαρς» απαντά η Γουίβερ για κάποιο ακατανόητο λόγο.

Η συνάντηση έγινε viral αφού ο κωμικός Στίβεν Μόργκαν ανακάλυψε το βίντεο και συγκέντρωσε σε ένα απόσπασμα 20 λεπτών τις πιο σημαντικές στιγμές.

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γκρεγκ Τζέιμς το χαρακτήρισε «την καλύτερη βρετανική κωμωδία εδώ και δεκαετίες», ενώ η κωμικός Σου Πέρκινς εμφανίστηκε οργισμένη που το βίντεο δεν ανακοινώθηκε πρόσφατα ως υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα.

Το επεισόδιο προκάλεσε ακόμη και ένα tweet από τον Τζορτζ Οσμπορν, πρώην υπουργό Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας και βουλευτή για την περιοχή μέχρι το 2017. «Η τοπική δημοκρατία σε δράση - μην θυμάμαι το κοινοτικό συμβούλιο του Χάντφορθ να ήταν τόσο ζωντανό όταν ήμουν βουλευτής εκεί» έγραψε.

Πηγή: CNN

Δημοφιλή