Αϊτή: Νεαρό ζευγάρι Αμερικανών ιεραποστόλων μεταξύ των 3 ατόμων που σκοτώθηκαν από ενόπλους

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν καθώς το Πορτ-ο-Πρενς καταρρέει από την ανελέητη επίθεση των βίαιων συμμοριών που ελέγχουν το 80% της πόλης.
Η αστυνομία ελέγχει μοτοσικλετιστές κοντά στο αεροδρόμιο στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
Η αστυνομία ελέγχει μοτοσικλετιστές κοντά στο αεροδρόμιο στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
via Associated Press

Ένα ζευγάρι Αμερικανών ιεραποστόλων σκοτώθηκε από πυρά μελών εγκληματικής συμμορίας στην πρωτεύουσα της Αϊτής, αφού απήχθησαν ενώ αποχωρούσαν από μια τοπική εκκλησία, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας και μια θρησκευτική ομάδα.

Ένα τρίτο άτομο σκοτώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της επίθεσης το βράδυ της Πέμπτης στην κοινότητα Λιζόν στο βόρειο Πορτ-ο-Πρενς, δήλωσε την Παρασκευή στο Associated Press ο Λάιονελ Λαζάρε, επικεφαλής μιας ένωσης αστυνομικών της Αϊτής.

Οι δολοφονίες σημειώθηκαν καθώς η πρωτεύουσα καταρρέει από την ανελέητη επίθεση των βίαιων συμμοριών που ελέγχουν το 80% του Πορτ-ο-Πρενς, ενώ οι αρχές αναμένουν την άφιξη αστυνομικής δύναμης από την Κένυα στο πλαίσιο μιας αποστολής που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ με στόχο την καταστολή της βίας των συμμοριών στην ταραγμένη χώρα της Καραϊβικής.

Δύο από τα θύματα ήταν ένα νεαρό παντρεμένο ζευγάρι, ο Ντέιβι και η Νάταλι Λόιντ, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook του πατέρα της Νάταλι Λόιντ, βουλευτή της πολιτείας του Μιζούρι Μπεν Μπέικερ. Το όνομα του τρίτου ατόμου που σκοτώθηκε δεν έγινε ακόμα γνωστό.

″Η καρδιά μου έχει ραγίσει σε χίλια κομμάτια”, έγραψε ο Μπέικερ στο Facebook την Πέμπτη. ”Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ τέτοιο πόνο. Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε ότι η κόρη μου, Νάταλι Λόιντ και ο γαμπρός μου Ντέιβι ήταν ιεραπόστολοι στην Αϊτή. Σήμερα το βράδυ δέχθηκαν επίθεση από συμμορίες και σκοτώθηκαν και οι δύο. Πήγαν στον παράδεισο μαζί”.

Δημοφιλή