Αιγύπτιοι ψαράδες τους έσωσαν από τις παραλίες που ήταν εγκλωβισμένοι. Κούρδοι και Παλαιστίνιοι συρρέουν για να δώσουν αίμα στα θύματα της φωτιάς

eurokinissi

Οι μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα δεν ξεχνούν την βοήθεια που τους δόθηκε τη στιγμή που τη χρειάστηκαν κι έσπευσαν να το ανταποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο: προσφέροντας βοήθεια στα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Αντίστοιχα περιστατικά είχαμε δει και στις πλημμύρες της Μάνδρας τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα Πακιστανούς αλληλέγγυους, ως «άγγελοι της λάσπης» να σπεύδουν να δώσουν σανίδα σωτηρίας, ώστε να σωθούν από τα ορμητικά νερά των καταιγίδων.

Αρχικά, συγκίνηση προκαλεί η εθελοντική αιμοδοσία 15 Κούρδων προσφύγων στο Σισμανόγλειο.

«Πονάει η καρδιά μας. Είπαν πως χρειαζεται αίμα. Πρώτα πήγαμε στον Ευαγγελισμό από εκεί μας έστειλαν εδώ. Εδώ όμως μας είπαν πως δεν μπορούν να πάρουν. Θα παμε στη Νίκαια. Εμείς ήρθαμε εδώ να δώσουμε αίμα και άλλοι πήγαν να βοηθήσουν να σβήσει η φωτιά», αναφέρει Κούρδος εθελοντής

Επίσης, ο Ιμπραήμ Μουσλέμ εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας στην Ελλάδα, αναφέρει ότι πολλοί συμπατριώτες του έσπευσαν να δώσουν αίμα, ενώ αρκετοί προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν στη διάσωση των θυμάτων.

Από την άλλη, έκκληση για προσφορά αίματος απευθύνει η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Η επίσημη αντιπροσωπεία του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα απευθύνει μέσω του Twitter έκκληση προς όλους τους φίλους και όλους τους Παλαιστίνιους στην Ελλάδα να βοηθήσουν τα θύματα των πυρκαγιών προσφέροντας αίμα στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο.

Και στις δηλώσεις του καπετάνιου που έσωσε τα δύο κοριτσάκια αναφέρεται η δράση αλληλέγγυων μεταναστών, αυτή τη φορά από την Αίγυπτο. Συγκεκριμένα αναφέρει, στην κάμερα του ΑΝΤ1:

«Αμέσως μετά βρίσκουμε τέσσερα παιδάκια και άλλους μαζί. Στη συνέχεια, εγώ ήμουν αφοσιωμένος στο πώς να σώσω περισσότερους, γιατί είχαμε πέσει σε ομάδα και γι’ αυτό μπορέσαμε και πήραμε 25 άτομα. Είχαμε πέσει σε ομάδα και δεν θέλαμε να τους χάσουμε από κοντά μας. Όταν, λοιπόν, τελειώσαμε, ρώτησα “ρε παιδιά τα παιδάκια αυτά ήταν της κυρίας που βρήκαμε;”. “Ναι”, μου είπαν, οι Αιγύπτιοι, γιατί το πλήρωμά μου είναι Αιγύπτιοι, οι οποίοι βοήθησαν πάρα πολύ».

Βοήθεια και από την Πακιστανική Κοινότητα

Την έμπρακτη στήριξη στους πληγέντες των καταστροφικών πυρκαγιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα και Μέγαρα (Κινέτα), εξέφρασε η Πακιστανική Κοινότητα στη χώρα μας.

Όπως είχε πράξει και στις πλημμύρες στη Μάνδρα,δήλωσε έτοιμη να συμβάλει στην αποκατάσταση ζημιών σε οικίες, με 100-150 άτομα, όπως είπε ο πρόεδρός της, ο οποίος στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Popular in the Community