Άλλος πιάνει το τζόκερ και άλλος το Jogger

Το νέο οικογενειακό αυτοκίνητο της Dacia, με έως και 7 θέσεις, ήρθε με τιμές από 18.880 ευρώ
DACIA
DACIA
DACIA

Το γεγονός ότι η ρουμανική Dacia, από τότε που εντάχθηκε στον γαλλικό όμιλο της Renault, έχει αλλάξει επίπεδο, το διαπιστώσαμε από χρόνια. Τα νέα της μοντέλα, το ένα μετά το άλλο, αποτελούν value for money επιλογές, έχοντας χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τον μέσο οδηγό.

Το νέο της μοντέλο, αυτή τη φορά στα οικογενειακά αυτοκίνητα, ονομάζεται Jogger και σε αυτό θα βασίσει πολλά για την πορεία της, όπως και στα ήδη γνωστά Sandero και Duster, ενώ αναμένεται και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας, το Spring.

Συνενώνει διαφορετικές κατηγορίες αμαξωμάτων το Dacia Jogger, καθώς έχει μήκος όσο ένα station wagon, άνεση όσο ένα πολυχρηστικό MPV, εμφάνιση παρόμοια με ένα SUV.

Ουσιαστικά, αναδεικνύεται η νέα ταυτότητα της μάρκας με το νέο Jogger, που φέρει ένα όνομα εύκολα αναγνωρίσιμο, διεθνώς.

Οντας στη μικρομεσαία κατηγορία, με 4,55 μ. το νέο Dacia Jogger είναι το μακρύτερο αυτοκίνητο στη γκάμα της Dacia. Το μεταξόνιο των 2,9 μέτρων και οι τροχοί 16 ιντσών το καθιστούν ιδιαίτερα σταθερό στο δρόμο, και η άκαμπτη δομή του αμαξώματος, ιδιαίτερα στιβαρό.

DACIA
DACIA
DACIA

Στο εσωτερικό του, η εργονομία, η ηχομόνωση και ο χώρος για τα κεφάλια, φροντίζουν για την άνεση όλων των επιβατών, μέχρι και την τρίτη σειρά καθισμάτων. Η πρόσβαση στα καθίσματα της 3ης σειράς του νέου Dacia Jogger γίνεται χάρη στον μηχανισμό ανατροπής των καθισμάτων της 2ης σειράς, με τον χώρο για τα κεφάλια και την απόσταση για τα γόνατα των επιβατών στη 3η σειρά, να το κατατάσσουν στα πιο ευρύχωρα 7θέσια μοντέλα της αγοράς, προσφέροντας άνετη φιλοξενία σε δύο ενήλικες επιβάτες. Παράλληλα, το εσωτερικό διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους άνω των 23 λίτρων.

Στην 5θέσια έκδοση, το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα 708 λίτρα και στην 7θέσια έκδοση 160 λίτρα ή 565 λίτρα με τα καθίσματα της 3ης σειράς αναδιπλωμένα.

Στον βασικό εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης, διαθέτει Media Control, πλήρες σύστημα πολυμέσων που περιλαμβάνει βάση στήριξης και σύνδεσης smartphone, και σημαντική σουίτα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού.

DACIA
DACIA
DACIA

Το νέο Jogger προσφέρεται με δύο κινητήρες: νέο βενζινοκινητήρα 1.0 TCe με άμεσο ψεκασμό, 110 ίππων και μέγιστης ροπής 200Nm (ο πιο ισχυρός κινητήρας στη γκάμα του νέου μοντέλου) και διπλού καυσίμου (βενζίνης / υγραερίου) 1.0 TCe 100 LPG, με 100 ίππους και αυτονομία που φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα, χάρη στα δύο ρεζερβουάρ που διαθέτει: ένα ρεζερβουάρ υγραερίου 40 λίτρων και ένα βενζίνης 50 λίτρων.

Οι τιμές του νέου Dacia Jogger ξεκινούν από 18.880 ευρώ (22.280 ευρώ η 7θέσια), ενώ το μοντέλο καλύπτεται από 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Σημειώνεται ότι η έκδοση διπλού καύσιμου (1.0 TCe 100 LPG) δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο της Αθήνας.