ΔΙΕΘΝΕΣ
30/07/2020 08:14 EEST

Άνοιξε πυρ μέσα σε ξενοδοχείο στο Μαϊάμι επειδή μια μητέρα και ο γιος της δεν τηρούσαν αποστάσεις

Πυροβόλησε τέσσερις φορές αφού έβαλε τις φωνές σε μια μητέρα με το γιο της που έκαναν διακοπές

Miami Dade Department of Corrections
Miami Dade Department of Corrections

Άνδρας συνελήφθη από την αστυνομία στη Φλόριντα αφού άνοιξε πυρ μέσα σε ξενοδοχείο στην παραλία του Μαϊάμι αφού επιτέθηκε φραστικά κατά μιας μητέρας και του γιου της επειδή δεν εφάρμοζαν τους κανόνες περί τήρησης αποστάσεων. 

«Πρέπει να φύγετε. Δεν τηρείτε απόσταση», είπε αρχικά ο Ντάγκλας Μαρκς στους δύο πελάτες του ξενοδοχείου, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Η γυναίκα, η Βερόνικα Πένια, και ο γιος της, που είχαν πάει στο Μαϊάμι για τουρισμό από την πολιτεία του Νέου Μεξικού, αγνόησαν τον άνδρα. Κάθισαν σε έναν καναπέ γυρίζοντάς του την πλάτη.

«Δύο άτομα εδώ πέρα δεν τις συστάσεις», φώναξε κατόπιν ο Μαρκς, σύμφωνα με τη μητέρα, απειλώντας ότι θα «ασχοληθεί» μαζί τους.

Ακολούθησαν πυροβολισμοί στην αίθουσα του ξενοδοχείου, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Ο Μαρκς κατέθεσε στην αστυνομία πως νόμιζε ότι τον ακολουθούσαν, ζήτησε από τη ρεσεψιόν να καλέσει την άμεση δράση και κατόπιν πυροβόλησε τέσσερις φορές «προειδοποιητικά».

 

Συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις και τη χρήση δυνητικά θανατηφόρου όπλου σε δημόσιο χώρο, μεταξύ άλλων.

Το συμβάν προδίδει την ατμόσφαιρα αυξανόμενης έντασης στη Φλόριντα, που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ: πλέον έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 ο ένας κάτοικός της στους πενήντα.

Άλλος άνδρας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα διότι έβγαλε πιστόλι και σημάδεψε πρόσωπο που απαίτησε να φορέσει μάσκα σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Wal-Mart.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)