Αριστουργήματα από τη συλλογή της βασίλισσας Ελισάβετ για πρώτη φορά εκτός Μπάκιγχαμ

Μεταξύ αυτών πίνακες του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Βερμέερ.
Patrick van Katwijk via Getty Images

Εξήντα πέντε έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας, που βρίσκονται στην εντυπωσιακή αίθουσα Picture Gallery των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, ανοικτή μόνο σε υψηλούς καλεσμένους και ομάδες ξενάγησης κατά τη θερινή περίοδο, θα παρουσιασθούν στο κοινό, τα περισσότερα εξ αυτών, για πρώτη φορά.

Αφορμή για την έκθεση «Masterpieces from Buckingham Palace» στην Queen’s Gallery είναι οι εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης που πραγματοποιούνται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, οι μεγαλύτερες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες προϋποθέτουν την μετακίνηση 10.000 έργων τέχνης.

«Μάθημα Μουσικής» του Βερμέερ
«Μάθημα Μουσικής» του Βερμέερ
DEA PICTURE LIBRARY via Getty Images

Η έκθεση που θα εγκαινιασθεί στις 4 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022, περιλαμβάνει έργα, όπως «Ο ναυπηγός και η γυναίκα του» του Ρέμπραντ, που λέγεται ότι είναι από τα αγαπημένα της Ελισάβετ, το «Μάθημα Μουσικής» του Βερμέερ -ένα από τα μόλις 36 σωζόμενα έργα του κορυφαίου Ολλανδού που βρίσκονται σε 18 μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο-, Τιτσιάνο, Ρούμπενς, Βαν Ντάικ, Καναλέτο.

Δεξιά στη φωτογραφία ο πίνακας «Ο ναυπηγός και η γυναίκα του» του Ρέμπραντ, που λέγεται ότι είναι από τα αγαπημένα έργα της βασίλισσας Ελισάβετ
Δεξιά στη φωτογραφία ο πίνακας «Ο ναυπηγός και η γυναίκα του» του Ρέμπραντ, που λέγεται ότι είναι από τα αγαπημένα έργα της βασίλισσας Ελισάβετ
Hannah Mckay / reuters

Η βασιλική συλλογή περιλαμβάνει 7.000 πίνακες, λιθογραφίες και υδατογραφίες.

Η αξία των θησαυρών της βασιλικής οικογένειας -συμπεριλαμβανομένης της συλλογής κοσμημάτων του Στέμματος (Crown Jewels)- εκτιμάται ότι αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ.

Με πληροφορίες από The Art Newspaper

Δημοφιλή