Αστυνομική παρουσία στο Παγκράτι για αποτροπή κορονοπάρτι που τελικά έγινε στην Κυψέλη

Τα κορονοπάρτι συνεχίζονται. Και άφησαν πίσω τους 50 σακούλες σκουπίδια.
Eurokinissi/Twitter

Στην πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου τις προηγούμενες ημέρες διοργανώνονταν σχεδόν καθημερινά αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι, βρέθηκε από νωρίς εχθές το απόγευμα η αστυνομία για την αποτροπή ανάλογων φαινομένων. Αστυνομικοί της Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ), περιφρουρούσαν από νωρίς την πλατεία, ενώ γίνονταν εκτεταμένοι έλεγχοι στους γύρω δρόμους για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Αυτό βέβαια δεν ήταν αρκετό για να μην μεταφερθούν τα πάρτι σε άλλες πλατείες, όπως για παράδειγμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που κυκλοφορούν στα social media εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν σε ένα υπαίθριο πάρτι όπου μάλιστα υπήρχε Dj

Αφησαν πίσω τους 50 σακούλες σκουπίδια

Από τα ξημερώματα ξεκίνησε και η επιχείρηση καθαρισμού της πλατείας Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, και των γύρω δρόμων προκειμένου να απομακρύνουν τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους, όσοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, τα απορρίμματα (μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, πακέτα τσιγάρων, χαρτιά και διάφορες συσκευασίες) γέμισαν 50 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ενώ ακολούθησε η σάρωση και απολύμανση της πλατείας, των γύρω δρόμων και των πεζοδρομίων.

Σημειώνεται επίσης, πως ο Δήμος υλοποιεί ειδικό σχέδιο καθαρισμού των χώρων και των πλατειών, όπως πχ της πλατείας Αγίου Γεωργίου και της πλατείας Βαρνάβα, όπου ιδίως τα Σαββατοκύριακα παρατηρείται συνωστισμός. Επιπλέον, συνεχίζει τις μεγάλες στοχευμένες επιχειρήσεις στις γειτονιές της πόλης.

«Η φροντίδα μας για την καθαριότητα ήταν και παραμένει πρώτιστη. Παλεύουμε να διατηρούμε το δημόσιο χώρο καθαρό και φροντισμένο ιδίως τώρα που τον έχουν ανάγκη οι περισσότεροι από μας. Εμείς ως Δήμος Αθηναίων, απευθύνουμε έκκληση στους ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης να συμβάλλουν σε αυτό ως δείγμα αλληλεγγύης και σεβασμού στους συμπολίτες αλλά και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης.

Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι
Eurokinissi
Eurokinissi