Αστυπάλαια: Αποθέωση από διεθνή ΜΜΕ για «αληθινές διακοπές χωρίς μαζικό τουρισμό»

Διθύραμβοι για το μικρό ελληνικό νησί που αποκαλούν «πεταλούδα του Αιγαίου».
Greece, Dodecanese Islands, Astypalaia, Chora Astypalaia (Astypalaia Town) and Medieval Castle
Greece, Dodecanese Islands, Astypalaia, Chora Astypalaia (Astypalaia Town) and Medieval Castle
Michele Falzone via Getty Images

Το μικρό νησί της Αστυπάλαιας προτείνει πλήθος δημοφιλών μέσων ενημέρωσης από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία για αληθινές διακοπές το 2024 χωρίς μαζικό τουρισμό.

«Ανακαλύψτε την πεταλούδα του Αιγαίου που αποτελεί ένα πραγματικό καταφύγιο γαλήνης και οι ταξιδιώτες το αποκαλούν η γοητεία της αυθεντικότητας», τονίζει σε πρόσφατο άρθρο του ο γαλλικός ταξιδιωτικός ιστότοπος Easy Voyage.

George Papapostolou photographer via Getty Images
via Associated Press

Η Daily Telegraph συμπεριλαμβάνει την Αστυπάλαια στις πέντε καλά κρυμμένες «γωνιές» της Ελλάδας που αξίζει να ανακαλύψει κανείς φέτος, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στο πρωτοποριακό «πράσινο» εγχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, της Volkswagen και του δήμου για τη μετατροπή του νησιού σε πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, σε όλη τη Μεσόγειο.

picture alliance via Getty Images

Ταυτόχρονα, την τιμητική του έχει το νησί και στο νέο κατάλογο του Ιταλικού Vanity Fair με τα 23 ομορφότερα ελληνικά νησιά, εξηγώντας πως «με τα νέα δρομολόγια από Κω, το νησί είναι εύκολα προσβάσιμο επιτρέποντας στην Αστυπάλαια να αποκαλύψει στους Ιταλούς έναν εντελώς νέο κόσμο».

picture alliance via Getty Images
imageBROKER/Moritz Wolf via Getty Images

Σημειώνεται πως πρόσφατα η «πεταλούδα του Αιγαίου» «γοήτευσε» τους επαγγελματίες στο Βερολίνο στη διάρκεια της ITB, της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στον κόσμο, στο πλαίσιο ειδικής παρουσίασης που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας με τη στήριξη του δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι προσπάθειες του δήμου για ενίσχυση της εξωστρέφειας φαίνεται ότι βρίσκουν απήχηση σε αγορές εντός και εκτός Ευρώπης. «Μέσα από συνεχείς δράσεις, η Αστυπάλαια ανοίγει τα φτερά της και αποκαλύπτεται στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό που δείχνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη προτίμηση στην εξωτική φυσική ομορφιά, τα γραφικά χωριά, την παράδοση, τη γαστρονομία και τις βιώσιμες καινοτομίες μας», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας

Giannis Papanikos via Getty Images
Sotiris Kousoulos via Getty Images
George Papapostolou photographer via Getty Images
Ed Moskalenko / 500px via Getty Images
Michele Falzone via Getty Images
|

Δημοφιλή