Άγρια ζώα που εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη το 2018

Η εκδίκηση της φύσης
Mashable

To 2018 αποτέλεσε καταστροφικό έτος για τον πλανήτη, καθώς στιγματίστηκε από αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. Η πανίδα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την κλιματική αλλαγή που κάθε χρόνο γίνεται και πιο αισθητή.

Μαζί με τον παλιό χρόνο, λοιπόν, έφυγαν μαζί του και κάποια είδη άγριων ζώων. Η ανθρώπινη δραστηριότητα οδήγησε στη εξαφάνιση μερικά από τα πιο εντυπωσιακά είδη ζώων.

Ίσως, το σημαντικότερο από τα είδη που εξαλείφθηκαν οριστικά το 2018 ήταν ο λευκός αφρικανικός ρινόκερος, καθώς το τελευταίο αρσενικό του είδους των επιβλητικών θηλαστικών της ανατολικής Αφρικής πέθανε σε βαθιά γεράματα τον Μάρτιο.

NajaShots via Getty Images

Πλέον, έχουν απομείνει μόνο δύο θηλυκά του είδους σε προστατευόμενη περιοχή της Κένυας, όμως εξαιτίας της προχωρημένης ηλικίας τους θεωρείται αδύνατη οποιαδήποτε ελπίδα αναπαραγωγής του πληθυσμού.

Ένα ακόμη είδος που αποτελεί οριστικά παρελθόν από την Γη είναι και το πούμα της ανατολής, το οποίο το 2018 κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο από την περιοχή όπου κατοικούσε παραδοσιακά, από την Αμερικανική Υπηρεσία Άγριας Ζωής

jackykids via Getty Images

Παρελθόν από τον πλανήτη αποτελεί κι ένα από τα πιο εντυπωσιακά είδη παπαγάλου που γνωρίσαμε ποτέ. Το είδος Spix Macau (μπλε παπαγάλος), το οποίο ζούσε κυρίως στην τροπική λεκάνη του ποταμού Αμαζονίου στην Νότιο Αμερική κηρύχθηκε οριστικά εξαφανισμένο τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς δεκάδες ερευνητικές αποστολές που είχαν στόχο την εξεύρεση ατόμων σε καθεστώς άγριας ζωής στέφθηκαν από αποτυχία.

Mashable

Το 2019, οι ανησυχίες είναι έντονες για το θαλάσσιο θηλαστικό vaquita. Πλέον έχουν παραμείνει στη γη γύρω στα 30 και κινδυνεύουν από την παράνομη αλιεία.

Mashable

Πηγή: Mashable