ΔΙΕΘΝΕΣ
08/07/2020 13:55 EEST | Updated 08/07/2020 14:07 EEST

Ψεύτης, ανίκανος και επικίνδυνος: Τι γράφει η ανιψιά του Τραμπ στο βιβλίο της

«Παρακρατεί ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση και προστατευτικό εξοπλισμό από πολιτείες των οποίων οι κυβερνήτες δεν του φιλούν αρκετά τον κ... », γράφει μεταξύ άλλων.

ASSOCIATED PRESS

Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το βιβλίο της ανιψιάς του Ντόναλντ Τραμπ, Μαίρη Τραμπ, με τίτλο «Πάρα πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένεια μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο», ενώ ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν αποσπάσματα που καίνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η Μαίρη Τραμπ, που είναι κλινική ψυχολόγος με διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Adelphi University της Νέας Υόρκης, γράφει μεταξύ άλλων ότι η πανδημία του κορονοϊού, η πιθανότητα οικονομικής κρίσης και η εμβάθυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, έφεραν τα «χειρότερα αποτελέσματα» στις παθογένειες του θείου της Ντόναλντ Τραμπ, που πριν ήταν λιγότερο εμφανή όταν η χώρα είχε μια πιο σταθερή οικονομία και έλλειψη σοβαρών κρίσεων.

Αυτοί οι παράγοντες, μαζί με την «τάση του Ντόναλντ να προκαλεί διχασμό και η αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας, δημιούργησαν μια τέλεια καταιγίδα καταστροφών», με τον θείο της να είναι ο πιο ακατάλληλος για να διαχειριστεί, γράφει.

Γράφει επίσης ότι οι παρούσες προκλήσεις έχουν αποδυναμώσει τα συνήθη εργαλεία του προέδρου για να αποποιείται των ευθυνών του.

«Η ικανότητά του να ελέγχει δυσμενείς καταστάσεις με ψέματα, περιστροφές και αοριστίες, έχει μειωθεί στο σημείο της ανικανότητας, εν μέσω των τραγωδιών που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή», γράφει.

«Η τρομερή και αναμφισβήτητα σκόπιμη κακή αντιμετώπιση της τρέχουσας καταστροφής, οδήγησε σε ένα επίπεδο αποδοκιμασίας και εξονυχιστικού ελέγχου, που δεν είχε βιώσει ποτέ στο παρελθόν, αυξάνοντας την επιθετικότητά του και την ανάγκη του για εκδίκηση, ενώ παρακρατεί ζωτικής σημασίας  χρηματοδότηση, προστατευτικό εξοπλισμό και αναπνευστήρες (σ.σ. για covid-19) που τα δολάριά σας από τη φορολογία έχουν πληρώσει, από πολιτείες των οποίων οι κυβερνήτες δεν του φιλούν αρκετά τον κ... του», γράφει η Μαίρη Τραμπ.

Σύμφωνα δε με το Politico, αναφέρει μέσα στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ ταλαιπωρείται ενδεχομένως από ψυχικές διαταραχές.

Η Μαίρη Τραμπ είναι η κόρη του μεγαλύτερου αδερφού του προέδρου Τραμπ, του Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ, ενός πιλότου της πολιτικής αεροπορίας που ήταν αλκοολικός και πέθανε από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 42 ετών. O νεότερος αδερφός του προέδρου Τραμπ, ο Ρόμπερτ Τραμπ, προσπάθησε να σταματήσει την έκδοση του βιβλίου, ενώ αντίγραφά του έχουν διανεμηθεί στα ΜΜΕ. Αντίθετα, ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε το βιβλίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουλίου, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία έκδοσης.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πηγές: HuffPost, AP