ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/11/2020 12:40 EET

Χαλάνδρι: Κλοπή σαν ταινία σε θησαυροφυλάκιο – Στην ΕΛ.ΑΣ. τα παρουσιολόγια της τράπεζας

Η Ασφάλεια θα κληθεί να ερευνήσει οπτικό υλικό πάρα πολλών ημερών για να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις.

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Διαρρηκτών της Ασφάλειας οι Αττικής οι έρευνες για την εξιχνίαση της κινηματογραφικής κλοπής σε θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει να λαμβάνουν καταθέσεις. Αναμένεται να μιλήσουν με όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας, με τους πελάτες που είχαν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο και φυσικά με τους κατόχους των τεσσάρων θυρίδων που «άνοιξαν» από τους δράστες.

Η τράπεζα έχει παραχωρήσει στους αστυνομικούς τα παρουσιαλόγια, δηλαδή τις καταστάσεις με τους ανθρώπους που είχαν πρόσβαση στις θυρίδες. Επίσης, η τράπεζα διενεργεί εσωτερικό έλεγχο για το συμβάν.

Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς μυστηριώδης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο χρόνος που έγινε η μυστηριώδης κλοπή με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή. 

Ο δράστης ή οι δράστες αφαίρεσαν το περιεχόμενο από τέσσερις θυρίδες, που βρίσκονταν σε ειδικό ασφαλή χώρο στο θησαυροφυλάκιο του υποκαταστήματος της τράπεζας. Κατάφεραν, μάλιστα, να μην γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις θυρίδες υπήρχαν –κατά δήλωση των ιδιωτών- κοσμήματα και άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, σε δύο από τις θυρίδες υπήρχαν –κατά δήλωση των ιδιωτών-  περίπου 200.000 ευρώ σε μετρητά.

Η Ασφάλεια θα κληθεί να ερευνήσει οπτικό υλικό πάρα πολλών ημερών για να εντοπίσει ύποπτες κινήσεις. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα τραπεζικά υποκαταστήματα της Αθήνας, όπου συγκεντρώνονται στο θησαυροφυλάκιο αντικείμενα αμύθητης αξίας. Ενδεικτικό είναι ότι το υποκατάστημα εξυπηρετεί πελάτες από το Ψυχικό, το Χαλάνδρι και τη Φιλοθέη.

Ο δράστης ή οι δράστες δεν έγιναν αντιληπτοί. Οι Αρχές ανακάλυψαν τι έχει συμβεί ύστερα από την πρώτη καταγγελία ιδιώτη που είχε θυρίδα στην τράπεζα στις 13 Νοεμβρίου 2020. Ακολούθησαν ακόμα τρεις καταγγελίες.