ΔΙΕΘΝΕΣ
20/01/2020 11:08 EET | Updated 20/01/2020 11:11 EET

Χάρι για Megxit: «Δεν είχαμε άλλη επιλογή με την Μέγκαν - Έπρεπε να παραιτηθούμε»

Ο δούκας του Σάσεξ έδωσε μια συγκινητική ομιλία το βράδυ της Κυριακής.

Associated Press

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά δημόσια, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης από τα βασιλικά καθήκοντα μαζί με την σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ.

Σε μια εξαιρετικά συγκινητική ομιλία, ο πρίγκιπας Χάρι απευθύνθηκε στους συμπολίτες του και έσπασε την σιωπή του εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν να παραιτηθεί από ανώτατο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

«Μόνο να φανταστώ μπορώ τι έχετε ακούσει και τι έχετε διαβάσει αυτές τις ημέρες για μένα. Είμαι το ίδιο άτομο που γνωρίζετε εδώ και 35 χρόνια. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ο τόπος που αγαπώ. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ»

«Μου προκαλεί μεγάλη λύπη που φθάσαμε σε αυτό. Η απόφαση που πήρα για μένα και την σύζυγό μου δεν ήταν εύκολη. Ήταν μετά από μήνες συζητήσεων και μετά από προκλήσεις χρόνων. Ξέρω ότι δεν ήμουν πάντα σωστός, αλλά αυτήν την φορά πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αποχωρούμε. Σίγουρα δεν αποχωρούμε από εσάς. Η ελπίδα μας ήταν να υπηρετούμε τη βασίλισσα και την Κοινοπολιτεία και τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς χρηματοδότηση από το κράτος. Δυστυχώς αυτό δεν ήταν δυνατόν».

Την Κυριακή η βασίλισσα Ελισάβετ έβγαλε ανακοίνωση όπου παραδέχεται τις δυσκολίες που πέρασε το ζευγάρι τον τελευταίο χρόνο, αναφερόμενη σε αυτούς, χωρίς τους τίτλους ευγενείας, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο.

«Τρέφουμε τεράστιο σεβασμό για τη γιαγιά μου με την Μέγκαν και είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξή της όπως και όλης μου της οικογένειας αυτούς τους μήνες. Έχασα τη μητέρα μου πριν από 23 χρόνια και με βάλατε “κάτω από τη φτερούγα σας”. Αλλά ο Τύπος είναι μία τεράστια δύναμη. Κάνουμε ένα άλμα πίστης. Σας ευχαριστώ που μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε αυτό το βήμα. Παραμένω ο ίδιος άνθρωπος που είμαι ταγμένος στον σκοπό μου» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρίγκιπας Χάρι.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε ο πρίγκιπας Χάρι για την απόφασή του

 πηγή: HuffPost UK