Δεκάδες συλλήψεις και έρευνες για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Διευκόλυναν μετανάστες να φτάσουν στην Αθήνα και από εκεί να συνεχίσουν με πλαστά έγγραφα το ταξίδι τους στην Ευρώπη.
ΕΛ.ΑΣ

Ενα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διευκόλυνσης μεταναστών και πλαστογραφίας ταξιδιωτικών εγγράφων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στην Αττική με δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές, αλλά και έρευνες σε χώρους προσωρινής διαμονής αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τα μέλη του κυκλώματος διευκόλυναν μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, να φθάσουν μέχρι την ελληνική πρωτεύουσα και στη συνέχεια τους «φιλοξενούσαν» σε διάφορα διαμερίσματα, μέχρι να τους ετοιμάσουν τα πλαστά έγγραφα και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος.

Η επιχείρηση των αστυνομικών ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 στελεχών από διάφορες υπηρεσίες, ενώ χρειάστηκαν εννέα εισαγγελείς για να επιβλέπουν τις έρευνες σε σπίτια και καταστήματα, οι οποίες ξεπερνούν τις 50.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα τής Πέμπτης οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη 20 ατόμων, αλλά και στην προσαγωγή άλλων 15, των οποίων εξετάζεται η εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ έχουν κατασχέσει μεγάλο όγκο πλαστών εγγράφων και συσκευών, που χρησιμοποιούν τα μέλη του κυκλώματος για την κατασκευή τους.

Δημοφιλή