Δυναμική ανάπτυξη της SKY express το 2023

Νέες υπηρεσίες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες προτάσεις στο ξεκίνημα της νέας τουριστικής περιόδου.
NurPhoto via Getty Images

Η SKY express αναπτύσσεται ταχύτατα κι αυτό το επιβεβαιώνουν τα στοιχεία, καθώς σύμφωνα με τον Γεράσιμο Σκαλτσά, Chief Commercial Officer της εταιρείας, συγκρίνοντας με το πρώτο τρίμηνο του 2019 (περίοδος προ πανδημίας Covid-19) η αύξηση των πτήσεων φτάνει το 69%, οι επιβάτες στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 390%, τα έσοδα με 48 εκατ. ευρώ ήταν αυξημένα κατά 489%, ενώ οι θέσεις εργασίας πλέον ξεπερνούν τις 660, με 390 νέες προσλήψεις την τετραετία 2019-2022.

Η SKY express επιχειρεί με νέο στόλο σε προορισμούς εσωτερικού (34) και σε 29 προορισμούς εξωτερικού σε 12 χώρες.

Για το 2023, η εταιρεία έχει ξεκινήσει και λανσάρει νέα προϊόντα και υπηρεσίες προς τους ταξιδιώτες.

Ο Chief Commercial Officer της SKY express, Γεράσιμος Σκαλτσάς
Ο Chief Commercial Officer της SKY express, Γεράσιμος Σκαλτσάς
SKY Express

Η Ελεάννα Μιχαλακοπούλου, Revenue Products manager της SKY express, ανέφερε ότι οι επιβάτες της εταιρείας δεν υποχρεώνονται στην κατανάλωση τροφίμων, αλλά ούτε κι επιβαρύνονται με το κόστος αυτό στην τιμή του εισιτηρίου τους, αφού επιλέγουν οι ίδιοι αν και τι θέλουν να καταναλώσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Επίσης, η η business class είναι διαφορετική. Είναι Bliss. Η νέα υπηρεσία, που ξεκινά τον Ιούλιο του 2023 από τα δρομολόγια του εξωτερικού, θα επεκταθεί σταδιακά στο μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της SKY express και θα προσφέρει στους επιβάτες προτεραιότητα σε κάθε στάδιο του ταξιδιού, δωρεάν πρόσβαση στα VIP Lounges, δυνατότητα μεταφοράς επιπλέον αποσκευών και κιλών σε αυτές, fine dining επιλογές και ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Εξάλλου, με το SKY Forward οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν ένα πακέτο, για παράδειγμα, 1.000 ευρώ, να πληρώσουν 800 ευρώ και να το εξαργυρώσουν όποτε θέλουν, σε όσες πτήσεις θέλουν και με όποιον θέλουν, απλώς καταβάλλοντας τους φόρους του εκάστοτε αεροδρομίου.

Ως προς τις αναγνωρίσεις, ήταν για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» για 5η συνεχόμενη χρονιά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία με το μερίδιο αγοράς της για το 2023 να ανέρχεται σε 13,5% -συγκριτικά με 2,5% το 2019, αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση πτητικού έργου, σύμφωνα με το Eurocontrol και το 2023 προβλέπεται ότι θα πραγματοποιήσει 54.000 πτήσεις, θα μεταφέρει 4.400.000 επιβάτες σε 65 προορισμούς και θα έχει 360 εκατ. έσοδα.

Δημοφιλή