Αύξηση του πτητικού επιδόματος στους πιλότους πυροσβεστικών αεροσκαφών

Υπογράφεται άμεσα η ΚΥΑ - Δένδιας: «Είμαστε ευγνώμονες για ό,τι κάνετε για την πατρίδα»
Eurokinissi

Την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης, δρομολογεί άμεσα το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών -355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ)- της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Όπως είπε η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προς τούτο είχε ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο.

Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για ό,τι κάνουν τα πληρώματα για την πατρίδα. Όπως είπε η αποστολή των πληρωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί γενναιότητα και αυταπάρνηση. Τόνισε ότι αυτό επιβεβαιώθηκε με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι λίγοι οι πεσόντες σε αποστολές αεροπυρόσβεσης κι ότι από το 1977 χάθηκα 19 ιπτάμενοι «τους οποίους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε».

Η πολιτεία είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει, υπογράμμισε ο κ. Δένδιας και τόνισε ότι οι ενέργειες για προμήθεια νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών και την αναβάθμιση υπαρχόντων θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό. Ακόμα είπε ότι θα υπογραφεί άμεσα ΚΥΑ για την αύξηση του πτητικού επιδόματος χειριστών εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Ο υπουργός Εθνικής ’Αμυνας επανέλαβε την υποστήριξη της πολιτείας και υπενθύμισε την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την έναρξη των διαδικασιών για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL-415 που θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Aναλυτικά η δήλωση του κ. Δένδια:

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι η αποστολή των πληρωμάτων των αεροσκαφών, των πυροσβεστικών αεροσκαφών είναι εξαιρετικά δύσκολη, απαιτεί επαγγελματισμό, απαιτεί γενναιότητα και απαιτεί αυταπάρνηση. Αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω λοιπόν για μια ακόμη φορά να εκφράσω εκ μέρους όλων των Ελλήνων τα συλλυπητήρια καταρχήν στις οικογένειές τους, στις βιολογικές τους οικογένειες αλλά και σε εσάς και την ευρύτερη οικογένεια τους.

Ξέρετε καλά ότι δεν είναι λίγοι οι πεσόντες σε αποστολές αεροπυρόσβεσης. Έχουμε θρηνήσει από το 1977 συνολικά 19 ιπτάμενους τους οποίους τιμάμε και τους οποίους δεν ξεχνάμε. Ο Ιωάννης Μεθενίτης, ο Μηνάς Ατσαλάκης, ο Δημήτριος Διάνος, ο Αθανάσιος Μπεσλεμές, Στέφανος Κουρέλιας, Στέργιος Κωτούλας, Μιχαήλ Ζιώτας, Χαράλαμπος Λιάσκος, Νικόλαος Γεωργίου, Χαράλαμπος, Σκαμαγκούλης, Ιωάννης, Επιτροπάκης Στυλιανός Κελετσέκης, Κωνσταντίνος Παλαμιώτης, Ιωάννης Μυλωνάς, Ιωάννης Σκαρασάββας, Δημήτριος Στοϊλίδης, Ιωάννης Χατζούδης και βέβαια ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης.

Η προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας είναι διαρκής, είναι συνεχής και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η πολιτεία, η κοινωνία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εδώ, οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL415 θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό.

Επίσης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο, θα υπογράψω άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών για την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης. Γενικά όμως θα ήθελα να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τα συγχαρητήρια του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας, του Υπουργείου, της Κυβέρνησης για ό,τι κάνετε για την πατρίδα. Εργάζεστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα να επιχειρούν, να συντρέχουν αποτελεσματικά στο δύσκολο έργο της πυρόσβεσης».

Πηγή: ΕΡΤ

Δημοφιλή