ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2020 15:18 EEST | Updated 19/08/2020 15:33 EEST

Διακίνηση κοκαΐνης στη Σαντορίνη: Αστυνομικός-«πελάτης» πλήρωσε 20.000 ευρώ

Τα μέλη του κυκλώματος την διαφήμιζαν ως «εξαιρετικής ποιότητας».

Eurokinissi

Την αυξημένη κίνηση λόγω της τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι άτομα νεαρής ηλικίας πουλούσαν κοκαΐνη, την οποία διαφήμιζαν ως «εξαιρετικής ποιότητας». Η «εξαιρετική ποιότητα» δικαιολογούσε και την ακριβή τιμή της. Η παρακολούθησή τους ξεκίνησε και τότε οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι ένας 19χρονος, ένας 21χρονος και ένας 23χρονος έχουν φτιάξει εγκληματική οργάνωση για να πουλάνε κοκαΐνη σε τουρίστες και ντόπιους.

Ο ένας είχε το ρόλο του προμηθευτή, ο άλλος του διακινητή και ο τρίτος του τσιλιαδόρου. Μάλιστα, οι νεαροί έπαιρναν μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μην γίνονται αντιληπτοί από τις Αρχές.

Η αντίστροφη μέτρηση για εκείνους ξεκίνησε όταν ένας αστυνομικός, ο οποίος προσποιήθηκε τον πελάτη που θέλει να αγοράσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έκλεισε ραντεβού με ένα από τα μέλη του κυκλώματος. Ο «πελάτης» θα έδινε 20.000 ευρώ για να αγοράσει κοκαΐνη, την οποία στη συνέχεια θα «πουλούσε» στο νησί.

Oταν ο 19χρονος με τον 21χρονο εμφανίστηκαν στο προκαθορισμένο σημείο με τα ναρκωτικά και προχώρησαν στη διαδικασία της αγοραπωλησίας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας που χειρίζονταν την υπόθεση επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κοκαΐνη βάρους 709,7 γραμμαρίων, μοτοσυκλέτα και δύο κινητά τηλέφωνα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης-ομάδας και διακίνησης - πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post