ΔΙΕΘΝΕΣ
11/10/2018 17:51 EEST | Updated 11/10/2018 20:04 EEST

Ανατροπή! Αποσύρονται κατηγορίες κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Ηταν συναινετική η σχέση

reuters

Ένας δικαστής της Νέας Υόρκης απέρριψε την Πέμπτη μία από τις έξι κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μετά από στοιχεία που ήρθαν στα χέρια των εισαγγελέων και υποδεικνύουν ότι μια από τις ενάγουσες είχε συναινετική ερωτική σχέση μαζί του. 

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός Λουσία Έβανς είχε ισχυριστεί ότι το 2004 δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον παραγωγό, ο οποίος την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ. Οι εισαγγελείς έχουν έγγραφο της Έβανς, από την οποία προκύπτει ότι ήταν συναινετική η σχέση της μαζί του, όπως μεταδίδει το Abc News. Μάλιστα, άλλα μέσα αναφέρουν ότι προκύπτει πως η ηθοποιός είχε σεξουαλική σχέση μαζί του προκειμένου να πάρει ένα ρόλο.

Οι πέντε άλλες κατηγορίες, που αφορούν τις φερόμενες σεξουαλικές επιθέσεις εκ μέρους του Γουάινσταϊν κατά δύο άλλων γυναικών, παραμένουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

lucia evans/twitter

 Ο δικηγόρος του παραγωγού, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, δήλωσε ότι οι ένορκοι δεν έχουν δει δεκάδες email, που είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς αποδεικνύουν την ύπαρξη συναινετικών σχέσεων, που διήρκεσαν για χρόνια.

Για παράδειγμα, ο δικηγόρος έφερε στη δημοσιότητα ένα email μιας εκ των μηνυτριών, η οποία του έστειλε email μετά την υποτιθέμενη επίθεση που δέχτηκε τον Μάρτιο του 2013, γράφοντάς του: «Ελπίζω να σε δω σύντομα. Θα σήμαινε πολλά για μένα αν πηγαίναμε για ένα ποτό. Μου λείπεις».

Η υπεράσπιση υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους email δεν αντανακλούν την επικοινωνία μεταξύ ενός βιαστή και ενός θύματος, όπως και ένα άλλο που αποκάλυψε ο δικηγόρος όπου μία γυναίκα του γράφει μεταξύ άλλων για το όμορφο χαμόγελο και τα ωραία μάτια του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του NewYork.

Ο Γουάινσταϊν έχει δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες. Η επόμενη δικάσιμος έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

TIMOTHY A. CLARY via Getty Images

(Με πληροφορίες από ABC, NewYork)