Δωρεάν -ηλεκτρονικά- δύο βιβλία για τα παιδιά που παραμένουν σπίτι από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Τα σχολεία είναι κλειστά και ένα από τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Prostock-Studio via Getty Images

Η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας τουλάχιστον για 14 ημέρες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, που αποφασίστηκε στις 10 Μαρτίου, σημαίνει, εκτός όλων των άλλων, ότι ένα από τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν δωρεάν δύο βιβλία για τα παιδιά τις ημέρες που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Μπορείτε να «ξεφυλλίστε» τα βιβλία στον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό, μπαίνοντας απλά στην ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου.

παιδιά
παιδιά
εκδόσεις Καστανιώτη

Έχετε μερικά παλιά περιοδικά; Mήπως έχετε μερικά χάρτινα κουτιά από γάλα ή άδεια ρολά από χαρτί τουαλέτας; Aν μπορείτε να βρείτε κάποιο από όλα αυτά τα πράγματα, ανοίγετε έναν ευχάριστο κόσμο δημιουργίας για το παιδί σας. Tο παιχνίδι γίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό και γοητευτικό σε όλες του τις μορφές.

εκδόσεις Καστανιώτη

Τα παιχνίδια απευθύνονται σε παιδιά «προσχολικής ηλικίας» κάτω των 7 χρόνων. Είναι σημαντικό ένας ενήλικας να συμμετέχει στα παιχνίδια ή να τα καθοδηγεί. Τα παιχνίδια παίζονται με «ανάμικτες» ομάδες, γι′ αυτό το λόγο στα περισσότερα δεν αναφέρεται ηλικία. Με τη λέξη «ανάμικτα» δεν εννοούμε μόνο τη διαφορετική ηλικία αλλά και τη διαφορά εξέλιξης στην ανάπτυξη. Στα περισσότερα παιχνίδια μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Τα παιχνίδια είναι χωρισμένα σε 8 διαφορετικές κατηγορίες που έχουν διαφορετικά χρώματα και σύμβολα. Στα περισσότερα παιχνίδια η παρουσία των θεατών είναι σημαντική, ίσως και απαραίτητη, έτσι ώστε να γίνεται εναλλαγή ρόλων μεταξύ θεατών και παικτών.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.