CULTURE
29/03/2021 07:12 EEST

Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπράττει με το θρυλικό ντουέτο Los Macorinos

... κι ο δίσκος που γεννιέται κυκλοφορεί σε Μεξικό και Ελλάδα.

Γκράβας
Η Αλεξάνδρα Γκράβας με τους Los Macorinos

 Από το Μεξικό έρχεται το νέο λάτιν άλμπουμ της Αλεξάνδρας Γκράβας, που αποκαλύπτει στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό, μια διαφορετική όψη της Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Η καταξιωμένη διεθνώς crossover μετζοσοπράνο, παρουσιάζει το Songbook 3 “ElAmoresvida”,(«Η αγάπη είναι ζωή»), που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Μεξικό, την εποχή του Covid 19 και κυκλοφορεί ταυτόχρονα και στην Ελλάδα από τις 26 Μαρτίου. Στο πλευρό της σ′ αυτό το νέο της σημαντικό βήμα η Αλεξάνδρα Γκράβας έχει το θρυλικό κιθαριστικό ντουέτο από το Μεξικό LosMacorinos. Οι δύο κιθαριστές, τη συνοδεύουν αποκλειστικά και στα 12 τραγούδια του νέου CD, που κλείνει με μια μοναδική διασκευή ενός τραγουδιού από το Canto General τουΜίκη Θεοδωράκη.

Γκράβας
Το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ της Αλεξάνδρα Γκράβας

To  άλμπουμ ElAmoresvida”, («Η αγάπη είναι ζωή») περιέχει κυρίως τραγούδια από το Μεξικό, αλλά και από την Βραζιλία, την Κούβα, την Αργεντινή και Ισπανία, στα οποία η Αλεξάνδρα Γκράβας, δίνει νέες διαστάσεις με τις ερμηνείες της, όλες στην ισπανική γλώσσα. Λειτουργώντας μάλιστα για άλλη μια φορά ως πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, επέλεξε να συμπεριλάβει στη νέα της δουλειά μια εξαιρετική διασκευή του μουσικού θέματος YElHombre Recogió από το CantoGeneral του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση του κορυφαίου Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα. Η Αλεξάνδρα Γκράβας πήρε ειδική άδεια από τον συνθέτη για αυτήν την μοναδική στιγμή στο CD της, αλλά και τα εύσημα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: “Κάθε ερμηνεία της είναι και μία ενδελεχής διείσδυση στην πιο απόκρυφη πτυχή του έργου μου.”

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό στο σύνολο του άλμπουμ, στο οποίο η Αλεξάνδρα Γκράβας αναδεικνύει και συστήνει μια άγνωστη στο ελληνικό κοινό, πλευρά της Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Η προσέγγιση της ερμηνεύτριας στα μεξικάνικα παραδοσιακά τραγούδια βρήκε αποδοχή από το κοινό της χώρας, όπου η Αλεξάνδρα Γκράβας είναι δημοφιλής. Να σημειώσουμε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια, κάνει περιοδείες στην χώρα, δίνοντας συναυλίες, που γνωρίζουνεπιτυχία.

Οι Los Macorinos έχουν συνεργαστεί και με άλλους σημαντικούς τραγουδιστές του Μεξικού, όπως οι: Lila Downs, Eugenia León, Tania Libertad, Olivia Gorra, Eva Maria Santana, Mon Laferte κ.λπ. Δημιούργησαν από την αρχή το δικό τους διακριτό, στη χώρα τους και στο εξωτερικό, ήχο, ο οποίος επηρέασε την παραδοσιακή μεξικάνικη μουσική. Το 2017 τους απονεμήθηκε το βραβείο Latin Grammy για το καλύτερο άλμπουμ μουσικής της Λατινικής Αμερικής μαζί με τη μεξικανή τραγουδίστρια Natalia Lafourcade, για το άλμπουμ τους «Musas Vol.1 y Vol.2».

Γκράβας
Η Αλεξάνδρα Γκράβας

Όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι Los Macorinos: «Η Αλεξάνδρα Γκράβας είναι ερμηνεύτρια απίστευτης ποιότητας που προσελκύει την προσοχή του ακροατή με το πρώτο άκουσμα. Αν και δεν κατάγεται από τη χώρα μας και βρίσκεται εδώ λίγο καιρό, ωστόσο έχει αφομοιώσει απόλυτα τη μεξικάνικη κουλτούρα. Μπορείτε να το αντιληφθείτε στον τρόπο που εκφράζει αυτά τα υπέροχα τραγούδια αγάπης που της ταιριάζουν απόλυτα. Κάτι που έχει καταφέρει με σκληρή δουλειά, δημιουργικό πάθος, μεγάλη αφοσίωση και αγάπη. Το να την συνοδεύουμε με τις κιθάρες μας είναι μοναδική εμπειρία για μας.»

Το άλμπουμ “El Amor Es Vida” κυκλοφορεί στο Μεξικό και στην Ελλάδα από τις 26 Μαρτίου. Μπορούμε να το βρούμε στο e-shop www.ianos.gr 

Το Teaser link:

https://www.youtube.com/watch?v=epyEhKp2pL0

Επισκεφθείτε επίσης το site που έγινε ειδικά για το άλμπουμ:

www.elamoresvida.com

​Subscribe:

https://youtube.com/c/aleka798/featured

Το “El Amor Es Vida” κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρία CapypsoAtlas.

Από τις 26 Μαρτίου το άλμπουμ κυκλοφορεί σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως:Amazon, Deezer, iTunes, Νapster, Soundcloud, Spotify, κ.ά.