ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2021 12:45 EET

Η αμήχανη στιγμή που δικηγόρος δεν μπορεί να βγάλει το φίλτρο της γάτας σε Zoom με δικαστή

«Δεν είμαι γάτα», είπε για να καθησυχάσει τους συνομιλητές του.

Η τεχνολογία έχει δυσκολέψει πολλούς, ειδικά όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους νέους τρόπους επικοινωνίας που επιβάλει η περίοδος της πανδημίας. Κάπως έτσι έγινε viral και ένας δικηγόρος του Τέξας κατά τη διάρκεια δικαστικής ακρόασης στο Zoom.

Όπως φαίνεται, έβαλε κατά λάθος ένα φίλτρο γάτας στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, με τον δικαστή Ρόη Φέργκιουσον να πρέπει να διακόψει για να του το επισημάνει. 

Ο δικηγόρος, Ροντ Πόντον, που εμφανίστηκε ως γάτα, φάνηκε αιφνιδιασμένος.  

«Κύριε Πόντον, πιστεύω ότι έχετε ενεργοποιήσει ένα φίλτρο στις ρυθμίσεις του βίντεό σας», είπε ο Φέργκιουσον.

«Μπορείτε να με ακούσετε, δικαστής;» απάντησε ο Πόντον.

«Μπορώ να σας ακούσω. Νομίζω ότι έχετε ένα φίλτρο», απάντησε ο δικαστής.

«Δεν ξέρω πώς να την καταργήσω. Έχω την βοηθό μου εδώ και προσπαθεί να το καταργήσει, αλλά... είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είμαι εδώ ζωντανά. Δεν είμαι γάτα».

Ο Πόντον είπε αργότερα στο Vice ότι το λάθος συνέβη επειδή χρησιμοποίησε τον υπολογιστή της γραμματέας του, η οποία είχε ενεργοποιημένο το φίλτρο.

«Το έβγαλα και το αντικατέστησα με το πρόσωπό μου», εξήγησε ο Πόντον. «Ήταν μια υπόθεση που αφορούσε έναν άνδρα που προσπαθούσε να βγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με μετρητά από λαθρεμπόριο. Ήταν ένα λάθος. Το έβγαλα και έγινε η ακρόαση κανονικά».

Το κανονικά βέβαια είναι μια κουβέντα, δεδομένου ότι το βίντεο έγινε viral.

Το βίντεο το ανέβασε μάλιστα και ο ίδιος ο δικαστής Φέργκιουσον, προσπαθώντας να περάσει ένα μάθημα σε όσους τον ακολουθούν: 

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ZOOM ΤΙΠ: Εάν ένα παιδί χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σας, πριν μπείτε σε μια διαδικτυακή ακοή, ελέγξτε τις επιλογές Βίντεο Zoom για να βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα είναι απενεργοποιημένα. Αυτό το γατάκι μόλις έκανε μια επίσημη ανακοίνωση για μια υπόθεση στο 394ο (βάλτε ήχο)».

Κάποιες από τις αντιδράσεις στο Twitter.