Η δολοφονία, η έρευνα, οι συλλήψεις και οι φυγάδες

Παραμένουν ασύλληπτοι δύο νεαροί.
.
.
Eurokinissi-MotionTeam

Ασύλληπτοι παραμένουν ακόμα δύο νεαροί από τους εμπλεκόμενους στην άνανδρη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυματίστηκαν δύο άτομα.

Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου θα εκδοθεί και διεθνές ένταλμα σύλληψης, καθώς λίγες ώρες μετά το περιστατικό φέρεται να διέφυγε στη γενέτειρά του, προκαλώντας ερωτήματα.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι πρόλαβε να το κάνει πριν στοιχειοθετηθεί η εμπλοκή του στην επίθεση και καθώς σε βάρος του δεν υπήρχαν κάποια περιοριστικά μέτρα, παρότι κατηγορείται για περιστατικό οπαδικής βίας το 2019 και πάλι στην ίδια περιοχή.

Τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, ο Άλκης Καμπανός περπατούσε με φίλους του, όταν μία ομάδα ατόμων αρχικά τους ρώτησε ποια ομάδα υποστηρίζουν και στη συνέχεια τους επιτέθηκε με αιχμηρά αντικείμενα διαφόρων ειδών.

Ο δράστης κατάφερε χτύπημα στο πόδι του 19χρονου, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τη μηριαία αρτηρία και να υποκύψει από ακατάσχετη αιμορραγία, πριν προλάβουν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Άλλοι δύο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι ελαφρύτερα και έλαβαν εξιτήριο λίγες ημέρες αργότερα.

ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 79ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19χρονου ΑΛΚΗ. Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI) Λέξεις Κλειδιά
ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 79ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 19χρονου ΑΛΚΗ. Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI) Λέξεις Κλειδιά
Eurokinissi

Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν τον Άλκη Καμπανό να εκλιπαρεί τους δολοφόνους του «Μην με χτυπάς άλλο, σε παρακαλώ», ενώ τις κινήσεις τους κατέγραψαν πολίτες με τα κινητά τηλέφωνά τους.

Στα βίντεο απεικονίζονται από απόσταση οι επιτιθέμενοι και στη συνέχεια να διαφεύγουν χρησιμοποιώντας τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, οι αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο του εγκλήματος, ενώ τρεις ημέρες μετά υπάλληλος καθαριότητας βρήκε αρκετά μακριά από το σημείο της επίθεσης ακόμα ένα μαχαίρι, το οποίο και παρέδωσε στις αρχές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στις 2 Φεβρουαρίου έναν 23χρονο, υπήκοο Αλβανίας, σεσημασμένο για περιστατικό οπαδικής βίας, καθώς ένα από τα αυτοκίνητα ήταν ιδιοκτησίας του. Ακολούθησαν έρευνες σε συνδέσμους φιλάθλων τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αττική, ενώ παράλληλα τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής και με όλα τα στοιχεία στη διάθεσή τους υπέβαλαν τη δικογραφία και ο Εισαγγελέας εξέδωσε δέκα εντάλματα σύλληψης. Μέχρι το βράδυ οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ εμπλεκόμενους. Οι δύο εντοπίστηκαν στα σπίτια τους, ενώ οι υπόλοιποι έξι σε σπίτια φιλικών τους προσώπων. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έντεκα έρευνες σε σπίτια και κατέσχεσαν ρουχισμό, τον οποίο έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς διερεύνηση δειγμάτων γενετικού υλικού και αίματος.

Δημοφιλή