ΔΙΕΘΝΕΣ
10/12/2020 07:25 EET

Η Finnair προσφέρει πτήσεις εικονικής πραγματικότητας στο χωριό του Άι Βασίλη για 10 ευρώ

Η αεροπορική εταιρεία της Φιλανδίας δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να θαυμάσουν τον Βόρειο Σέλας και θα επισκεφθούν και το σπίτι του Αγίου στο Ροβανιέμι.

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πολλοί φοβόμαστε να ταξιδέψουμε, ή οι περιορισμοί που επιβάλλονται από διάφορες χώρες καθιστούν το ταξίδι σχεδόν απαγορευτικό, ο εθνικός αερομεταφορέας της Φινλανδίας, η “Finnair” προσφέρει πτήσεις εικονικής πραγματικότητας αξίας μόλις 10 ευρώ που μπορείτε να απολαύσετε από τον καναπέ σας. Και φυσικά μπορείτε να κάνετε δώρο αυτή την πτήση σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ελσίνκι προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να πετάξουν μαζί της και να ”επισκεφθούν” τον Άγιο Βασίλη στη Λαπωνία.

Από την Ημέρα των Χριστουγέννων, στις 25 Δεκεμβρίου, θα προσφέρει οκτώ εικονικές πτήσεις με προορισμό τη γενέτειρά του Άγιο Βασίλη στο Ροβανιέμι. Σημειώνεται πως η Finnair, είναι η επίσημη αεροπορική εταιρεία του Άι Βασίλη και τώρα χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα για να χαρίσει στους πελάτες της μια εντυπωσιακή εμπειρία με θέα 360 μοιρών. 

JONATHAN NACKSTRAND via Getty Images
To χωρίο το Άι Βασίλη
Philippe Bourseiller via Getty Images
Aurora Borealis (Βόρειος Σέλας)

 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το Ελσίνκι προς τη Λαπωνία, οι ”ταξιδιώτες” θα απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα που προσφέρει ο Βόρειος Σέλας. Αφού προσγειωθεί το αεροσκάφος στη χιονισμένη πόλη του Ροβανιέμι, οι επιβάτες VR μπορούν να διασχίσουν τον Αρκτικό Κύκλο για να επισκεφθούν τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι του.

Κάθε μία από τις πτήσεις εικονικής πραγματικότητας για το χωριό του Άγιο Βασίλη, είναι διάρκειας περίπου 30 λεπτών και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους από το Finnair Shop έναντι 10 ευρώ ενώ τα χρήματα θα διατεθούν UNICEF προς ενίσχυση του έργου της για τον περιορισμό της εξάπλωση τους κορονοϊόυ και την ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου της πανδημίας στα πιο ευάλωτα παιδιά στον πλανήτη. 

Οι πτήσεις Santa Finnair δημιουργήθηκαν από ένα φινλανδικό στούντιο εικονικής πραγματικότητας “Zoan”, το οποίο χρησιμοποιεί το πιο προηγμένο εργαλείο γραφικών 3D σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ειδικές πτήσεις μέσω υπολογιστών, laptops ή κινητών τηλεφώνων που θα είναι και η πόλη για πτήση, σε business classκ με την Finnair, ενώ προτείνεται η χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality Headsets).  

Finnair