Η Κίνα ανακοίνωσε μερική χαλάρωση των δρακόντειων μέτρων των lockdowns για τον κορονοϊό

Οι αποφάσεις ήρθαν μετά από τρία χρόνια και ένα κύμα οργισμένων διαδηλώσεων στους δρόμους κατά της αυστηρής πολικής των "μηδενικών κρουσμάτων".
|
Future Publishing via Getty Images

Η Κίνα, ως είχε προαγγελθεί, ανακοίνωσε σήμερα σειρά μέτρων χαλάρωσης σε ό,τι αφορά του δρακόντειους περιορισμούς που είχε επιβάλλει για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στο πλαίσιο της πολιτικής των ”μηδενικών κρουσμάτων”.

Οι σημερινές ανακοινώσεις αφορούν κυρίως τον περιορισμό της κλίμακας των lockdowns σε μεμονωμένους ορόφους διαμερισμάτων και κτίρια, αντί για ολόκληρες συνοικίες και γειτονιές.

Επίσης, οι πολίτες που είναι θετικοί στον ιό θα μπορούν να απομονώνονται στο σπίτι τους και όχι σε υπερπλήρη νοσοκομεία. Όπως ανακοινώθηκε, «όσοι είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα μπορούν να παραμένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους με ενισχυμένη εποπτεία της υγείας τους και θα μπορούν να διακομίζονται στα νοσοκομεία για θεραπεία εγκαίρως, αν η κατάστασή τους επιδεινωθεί».

Στα δε σχολεία όπου δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα αρχίσουν και πάλι την διά ζώσης διδασκαλία στην τάξη.

Ακόμη, στόχος είναι να περιοριστεί περαιτέρω η υποχρεωτικότητα των τεστ και πλέον δεν θα είναι απαραίτητο για ταξίδια από την μία επαρχία στην άλλη.

Οι ανακοινώσεις έρχονται μετά τις πρόσφατες οργισμένες διαδηλώσεις στους δρόμους πολλών πόλεων κατά των σκληρών μέτρων που εφαρμόζονται για τρία πλέον χρόνια ανατρέποντας σε βάθος τις ζωές των ανθρώπων και στοιχίζοντας, όπως καταγγέλλεται, ακόμη και την ίδια τη ζωή κάποιων. Τα μέτρα επίσης έχουν επιφέρει ένα σκληρό πλήγμα στην εθνική οικονομία η ανάπτυξη της οποίας έχει επιβραδυνθεί.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα