Η κόρη του Ρομάν Αμπράμοβιτς δημοσιεύει μήνυμα κατά του Πούτιν και τάσσεται υπέρ της Ουκρανίας

Η Σοφία Αμπράμοβιτς δεν είναι η μόνη που «καταδίκασε» τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Mike Egerton - PA Images via Getty Images

Η κόρη του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Σοφία, τάχθηκε κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ η εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι σε πλήρη εξέλιξη με το Κίεβο να πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η 27 ετών κληρονόμος του ρώσου ολιγάρχη που περνάει αρκετό χρόνο στη Βρετανία με story στον λογαριασμό της στο Instagram τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι ο Πούτιν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και όχι η Ρωσία.

.
.
INSTAGRAM

«Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν» γράφει η Σοφία

Η παρέμβαση της Αμπράμοβιτς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη λόγω της ιδιότητας του πατέρα της ως ενός από τους ισχυρούς Ρώσους ολιγάρχες που ζουν στη Βρετανία, με τις φωνές να πληθαίνουν για επιβολή κυρώσεων στο πρόσωπό του

David M. Benett via Getty Images

Ο κ. Αμπράμοβιτς λέγεται ότι του απαγορεύτηκε να ζήσει ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν τον έχουν δει στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, το Στάμφορντ Μπριτζ, στο νοτιοδυτικό σπίτι της ποδοσφαιρικής του ομάδας Premier League.

Σύμφωνα με τη The Sun, οι μεταναστευτικές Αρχές έχουν εντολές να καταστήσουν αδύνατη την παραμονή του Ρώσου δισεκατομμυριούχου στη Βρετανία - αν και διαθέτει «παλάτι» 125 εκατ. λιρών κοντά στο Κένσινγκτον. Η κόρη του Αμπράμοβιτς δεν είναι η μόνη που «καταδίκασε» τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μεγάλα ονόματα της Ρωσίας έχουν κάνει το ίδιο, με πολλούς να αλλάζουν τα προφίλ τους στα social media και να βάζουν μαύρα τετράγωνα, μαζί με το hashtag «όχι πόλεμος».

Δημοφιλή