ΔΙΕΘΝΕΣ
27/06/2019 11:20 EEST | Updated 27/06/2019 17:27 EEST

Η Μέρκελ τρέμει και πάλι: Σύμπτωση ...επαναλαμβανόμενη

Ξέχασε πάλι...να πιει νερό;

ASSOCIATED PRESS

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εθεάθη να τρέμει (και πάλι) την Πέμπτη 27 Ιουνίου, καθώς προσερχόταν σε συνάντηση με τον Γερμανό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάγερ, όπως φαίνεται και στο βίντεο του πρακτορείου Reuters. Και αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες.

Στις 18 Ιουνίου, η Μέρκελ φάνηκε επίσης να τρέμει, όταν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσκι, ο οποίος επισκεπτόταν το Βερολίνο. Ωστόσο, αργότερα η Καγκελάριος δήλωσε ότι αισθάνθηκε καλύτερα όταν ήπιε λίγο νερό.

Το Βερολίνο είναι εξαιρετικά θερμό αυτές τις ημέρες, εν μέσω καύσωνα για τα δεδομένα της κεντρικής Ευρώπης, αν και η Πέμπτη ήταν αισθητά πιο δροσερή από τις προηγούμενες ημέρες.

Ζάιμπερτ: Η Μέρκελ είναι καλά

«Η καγκελάριος είναι καλά» και θα ταξιδέψει για την Ιαπωνία προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των 20 οικονομικά ισχυρότερων χωρών των κόσμου (G20) διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ. Κατά αυτό τον τρόπο επεδίωξε να αμβλύνει ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου.

Για την Καγκελάριο όπως και για κάθε πολιτικό ισχύει η αρχή ότι όταν μια πάθηση γίνεται εμπόδιο για την άσκηση των καθηκόντων που απαιτεί ένα αξίωμα, θα πρέπει να παραιτηθεί. Άλλωστε η ίδια η Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει όταν ανακοίνωνε το Νοέμβριο του 2016 την τέταρτη υποψηφιότητα της για καγκελάριος πως αν εκλεγεί θα ασκήσει το αξίωμα για ολόκληρη τη θητεία, «αλλά, και αυτό ισχύει πάντα, εφόσον το επιτρέπει η υγεία».