Η μεγαλύτερη επιχείρηση αντιγκράφιτι του δήμου Αθηναίων: από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα

Συνεργεία αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, κατάφεραν μέσα σε 20 ημέρες να καθαρίσουν 1.773 τ.μ. από ρολά 90 καταστημάτων, 727 τ.μ μαρμάρινων επιφανειών, 580 τ.μ μεταλλικών επιφανειών κ.α.
Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι του Δήμου Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων
Μεγάλη επιχείρηση αντιγκράφιτι του Δήμου Αθηναίων

Μία από τις μεγαλύτερες αντιγκράφιτι δράσεις των τελευταίων δεκαετιών στην καρδιά της πόλης ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Δήμο Αθηναίων. Σε όλο το μήκος της οδού Σταδίου, από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα, έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, προκειμένου να σβηστούν τα αντιαισθητικά γκράφιτι και οι μουτζούρες που κάλυπταν εδώ και πολλά χρόνια επιφάνειες εμβαδού 3.300 τετραγωνικών μέτρων.

Οπως ενημερώνει ο Δήμος Αθηναίων, πρόκειται για μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, καθώς πάνω στις επιφάνειες υπήρχαν διπλά και τριπλά στρώματα μπογιάς πολυκαιρισμένα, ένας παράγοντας που σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια λειτουργεί επιβαρυντικά στην διαδικασία αφαίρεσης της μπογιάς.

Ωστόσο, τα ειδικά συνεργεία αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, κατάφεραν μέσα σε 20 ημέρες να καθαρίσουν 1.773 τ.μ. από ρολά 90 καταστημάτων, 727 τ.μ μαρμάρινων επιφανειών, 580 τ.μ μεταλλικών επιφανειών, 144 τ.μ από περίπτερα, 60 τ.μ γυάλινες επιφάνειες και 13 τ.μ τηλεφωνικών θαλάμων.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας έδωσαν έμφαση σε μαρμάρινες, μεταλλικές, γυάλινες επιφάνειες, ενώ μετά από συνεννόηση με τους καταστηματάρχες η δράση επεκτάθηκε και στα ρολά μαγαζιών, τα οποία ήταν καλυμμένα με αντιαισθητικά σχέδια για πολλά χρόνια. Οι εργασίες έγιναν αποκλειστικά νυχτερινές ώρες, έτσι ώστε τα συνεργεία να δουλεύουν χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των πεζών αλλά και στη δραστηριότητα όσων καταστημάτων είναι ανοιχτά.

Για να εξαφανιστούν όλα τα γκράφιτι χρησιμοποιήθηκαν 700 λίτρα ειδικό διαλυτικό υγρό και 48.000 λίτρα νερού με πίεση, ενώ για την επιπλέον προστασία των καθαρών πλέον επιφανειών καταναλώθηκαν 220 λίτρα ειδικού υλικού προστασίας γκράφιτι.

Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης, η ιστορική αυτή οδική αρτηρία της πόλης, που φιλοξενεί μερικά από τα σπουδαιότερα ιστορικά κτήρια της Αθήνας, αλλά και πολλά εμπορικά καταστήματα αποκτά ξανά την λάμψη της, όπως και άλλα σημεία τα οποία καθαρίστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των οποίων η Πατησίων, το Πεδίον του Άρεως, το Πάρκο Ευαγγελισμού κ.α.