Η μία λέει «Γαλλία» ή άλλη ρωτάει «ποιος Φραντς;» - Θύματα της προφοράς οι Μέρκελ και βασίλισσα Μάξιμα

Ο περίεργος διάλογος των δύο γυναικών που έπεσαν θύματα της διαφορετικής τους προφοράς.

Γέλια τόσο στις ίδιες όσο και όσους τις άκουσαν (δια ζώσης αλλά και στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) προκάλεσε ο διάλογος που είχε η γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με την βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας.

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν πριν μερικές ημέρες έξω από το κτήριο όπου στεγάζεται ο ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και είχαν έναν σύντομο διάλογο αλλά όπως φαίνεται έπεσαν θύματα της προφοράς τους.

Όπως φαίνεται στην στιχομυθία που κατέγραψαν οι κάμερες η βασίλισσα απευθυνόμενη στην Μέρκελ αναφέρεται στην ομιλία απηύθυνε σε ειδική εκδήλωση στη Γαλλία, με θέμα τα δικαιώματα των γυναικών. Η Μάξιμα μιλάει στα Αγγλικά αλλά διατηρεί την προφορά της. Έτσι όταν αναφέρεται στη Γαλλία που στα Αγγλικά είναι France, ακούγεται σαν «Φραντς».

Η Μέρκελ πάλι ως Γερμανίδα ακούγοντας τη λέξη «Φραντς» το μυαλό της προφανώς πήγε στο γερμανικό όνομα «Franz» και μοιάζει να αποσυντονίζεται και να μην μπορεί να καταλάβει τι της λέει η βασίλισσα.

Έτσι, ακούγεται κάποια στιγμής να ρωτάει, δύο τρεις φορές «Which Franz?» δηλαδή «ποιος Φραντς;». Η βασίλισσα κάνει μερικές προσπάθειες ακόμη και τελικά η Μέρκελ αντιλαμβάνεται τι ήθελε να πει και φυσικά οι δύο γυναίκες γελούν με την παρανόηση που προκάλεσε η προφορά της Μάξιμα και το μπέρδεμα της Μέρκελ.

Δημοφιλή