Η νέα ταινία Alien είναι εδώ

«Στο Διάστημα, κανείς δεν μπορεί να σε ακούσει να ουρλιάζεις». Πρώτο teaser trailer του «Alien: Romulus».

Το πρώτο teaser trailer του «Alien: Romulus» που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση του franchise, υπόσχεται -σύμφωνα τουλάχιστον με τα 60 δευτερόλεπτα που δόθηκαν στη δημοσιότητα- να επαναφέρει την εμβληματική sci-fi σειρά ταινιών τρόμου στις ρίζες της.

Την ταινία υπογράφει ο Φέντε Άλβαρεζ («Don’t Breathe», «Evil Dead»), ενώ ο δημιουργός του πρώτου «Alien» (1979) Ρίντλεϊ Σκοτ είναι παραγωγός και ο Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτης του «Aliens» (1986) που ακολούθησε, ανεπίσημος σύμβουλος.

Το «Alien: Romulus» με την Κάιλι Σπέινι -πρωταγωνίστρια του «Priscilla»- επικεφαλής ενός καστ νέων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Ιζαμπέλα Μέρσεντ («Madame Web») και ο Ντέιβιντ Τζόνσον («Industry»), επρόκειτο αρχικά να κάνει πρεμιέρα απευθείας στο Hulu, αλλά θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Αυγούστου.

Η ιστορία τοποθετείται χρονικά μεταξύ του Alien και του Aliens και ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αποίκων που βρίσκονται σε έναν εγκαταλελειμμένο διαστημικό σταθμό και έρχονται αντιμέτωποι με μία απόλυτα τρομακτική εξωγήινη μορφή ζωής.

«Ήθελα να ταξιδέψω πίσω, όχι μόνο στο στυλ των αρχικών ταινιών, αλλά και στο είδος των αρχικών ταινιών», δήλωσε ο Άλβαρεζ στο Variety. «Ήθελα να επιστρέψω στον απόλυτο τρόμο της πρώτης ταινίας και να πάρω τα στοιχεία θρίλερ που έχει το Aliens και το Alien 3».

Όταν ο Ρίντλεϊ Σκοτ διάβασε το σενάριο, σχολίασε ότι είναι «εντελώς διαφορετικό από τις άλλες ταινίες» και όπως είπε ο Άλβαρεζ στο Hollywood Reporter, όταν είδε την ταινία, χωρίς VFX, τη χαρακτήρισε «καταπληκτική». «Είναι επίσης συναρπαστικό το γεγονός ότι οι σημειώσεις και τα σχόλια [του Κάμερον και του Σκοτ] είναι εντελώς διαφορετικά... Όλα εξαιρετικά έξυπνα σχόλια, σημειώσεις και σκέψεις για την ταινία και την κινηματογραφική παραγωγή, αλλά με εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις».

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο δημιουργός της σειράς ανθολογίας «Fargo» Νόα Χόλεϊ, ετοιμάζεται να γυρίσει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν του Alien, που θα διαδραματίζεται τρεις δεκαετίες πριν από την πρώτη ταινία και στην οποία επίσης θα συμμετέχει ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Το «Alien: Romulus» είναι η έβδομη ταινία του franchise «Alien» -που έχει ξεπεράσει σε εισπράξεις στο παγκόσμιο box office το 1,6 δισ. δολάρια- και συνολικά ένατη, συμπεριλαμβάνοντας και τα crossover τύπου «Aliens vs. Predator».

Με πληροφορίες από Guardian

Δημοφιλή