Η οικογένεια που πέρασε την καραντίνα μέσα σε ένα σκάφος κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η μητέρα είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί. Όπως δηλώνουν, αισθάνονται πιο ασφαλείς εκεί.
Reuters

Οι περισσότεροι από εμάς το διάστημα της καραντίνας το περάσαμε στο σπίτι. Άλλοι στην πόλη, άλλοι στο χωριό, λίγο πολύ όλοι με τον ίδιο τρόπο. Πώς είναι όμως άραγε να βιώνεις την εμπειρία αυτή μέσα σε ένα ιστιοπλοϊκό ταξιδεύοντας με την οικογένειά σου;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η 34 ετών Κοστάντζα Κολ, η οποία μαζί με τον σύζυγό της και τον γιο τους, την περίοδο που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί βρίσκονταν κατά μήκος των βραζιλιάνικων ακτών. Η νεαρή γυναίκα κυοφορεί το δεύτερο παιδάκι της, ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ο τοκετός θα πραγματοποιούνταν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αργεντινή.

Ο κορονοϊός ωστόσο μάλλον δεν άφησε περιθώρια στο ζευγάρι και αποφάσισε γι’ αυτούς. Τον Μάρτιο, όταν πάρθηκε η απόφαση για την καραντίνα, η οικογένεια βρίσκονταν κοντά σε μια ακτή του Ρίο ντε Τζανέιρο ενώ δεν υπήρχε τρόπος να επιστρέψουν στην Αργεντινή. Η γέννα ήταν προγραμματισμένη για αργότερα μέσα στον μήνα Μάιο.

Reuters

«Η αρχική πρόβλεψη ήταν η επιλογή ενός δημόσιου νοσοκομείου, τα νέα όμως δεδομένα μας κάνουν να σκεφτόμαστε την λύση ενός ιδιωτικού για περισσότερη ασφάλεια», δήλωσε η Κολ στο πρακτορείο Reuters από το σκάφος της.

Το ζευγάρι στο instagram διατηρεί λογαριασμό με την ονομασία @el_barco_amarillo, που είναι εμπνευσμένη από το χρώμα του σκάφους που σε κάποια σημεία είναι κίτρινο. Μέχρι αυτή την ώρα ο λογαριασμός έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 60.000 ακόλουθους.

Reuters
Reuters
Reuters

Η Κολ ελπίζει πως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε να μπορούν να ταξιδέψουν και πάλι όπως έκαναν πάντα. Προς το παρόν ωστόσο σημειώνουν πως νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο ιστιοπλοϊκό τους.

«Ο ιός βρίσκεται στην ενδοχώρα, όπου υπάρχει κόσμος, όχι στον ωκεανό», δήλωσε ο σύζυγος της γυναίκας, Χουάν Μανουέλ Ντορντάλ. Ο γιος του ζευγαριού είναι τεσσάρων ετών και επρόκειτο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να ξεκινήσει το σχολείο, κανείς ωστόσο δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει.

«Ο κόσμος έχει άγχος και είναι λογικό. Πιστεύουμε όμως πως όλα θα πάνε καλά και θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση», επισημαίνει το ζευγάρι.

Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Reuters
Πήγαινε στην αρχική σελίδα