Η Oprah δίνει μαθήματα αντιμετώπισης προσβολών του Trump

Επίσης έδωσε μερικές συμβουλές προς τους μελλοντικούς υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ
Mario Anzuoni / Reuters

Η Oprah Winfrey δεν είναι σύμφωνη στο να παίξει το παιχνίδι προσβολών του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Trump «επιτέθηκε» επανειλημμένα στην παρουσιάστρια και ηθοποιό. Αποκάλεσε την Winfrey «πολύ ανασφαλή» μέσω Τουίτερ, ενώ πριν από λίγες ημέρες υποσχέθηκε να κάνει την πιθανή υποψηφιότητά της για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, «επίπονη».

«Θα μου άρεσε να κερδίσω την Oprah, ξέρω την αδυναμία της», είπε ο Trump στην Πενσιλβανία.

Η Oprah απάντησε στα σχόλια του Trump, όταν δημοσιογράφος του CNN κατά τη διάρκεια εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένη, τη ρώτησε τι θα έλεγε στον πρόεδρο των ΗΠΑ αν περνούσε 10 λεπτά μαζί του. «Δεν θα απαντούσα», είπε η Winfrey. «Θα μιλούσα μόνο αν αισθανόμουν την ανάγκη ότι μπορώ να ακουστώ».

Οι φήμες για μια πιθανή υποψηφιότητα της Oprah για επόμενη πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργήθηκε μετά τον ευχαριστήριο λόγο της στις Χρυσές Σφαίρες τον Ιανουάριο. Ωστόσο η ίδια δήλωσε ότι «δεν είναι θέλημα Θεού μια τέτοια κίνηση».

Η συμβουλή της προς όποιον πρόκειται να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ; «Μην ξοδέψετε την ενέργειά σας στον αντίπαλο και μην μιλάτε συνέχεια για εκείνον. Μην ξοδεύετε την ενέργειά σας σε κάτι το οποίο δεν πιστεύετε, μην ξοδεύσετε ούτε το ελάχιστο του χρόνου σας σε αυτό».

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.