Η πρωτοποριακή λειτουργία του WhatsApp επιστρέφει

Είναι μια δυνατότητα που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις πληρωμές για όλους.
Φωτο αρχείου
Φωτο αρχείου
Getty

Στις 18 Ιουνίου 2020, το WhatsApp ανακοίνωσε μια εξαιρετική νέα δυνατότητα: αυτήν της μεταφοράς χρημάτων μέσω της εφαρμογής. Τέθηκε σε εφαρμογή, αλλά σταμάτησε γρήγορα. Τώρα, επέστρεψε.

Η νέα δυνατότητα «καλωσορίστηκε» ως ένας από τους πιο βολικούς τρόπους για να μεταφέρει κανείς χρήματα σε έναν φίλο ή συνάδελφο. Αρχικά, λειτούργησε στη Βραζιλία, με το WhatsApp να λέει ότι σχεδίαζε την μεταφορά της υπηρεσίας σε περισσότερες χώρες, στο μέλλον.

Η υπηρεσία είναι πρωτοποριακή επειδή θα λειτουργούσε, με πολύ απλό τρόπο, απευθυνόμενη σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Η Apple διαθέτει μια παρόμοια υπηρεσία, το Apple Pay Cash, αλλά λειτουργεί μόνο μεταξύ χρηστών συσκευών Apple, ενώ το WhatsApp είναι διαθέσιμο για συσκευές iPhone και Android. Η απήχηση στην Βραζιλία είναι τεράστια: πάνω από το μισό του πληθυσμού των 213 εκατομμυρίων είναι χρήστες WhatsApp.

Οι τράπεζες πρόσφατα, κατήργησαν τους περιορισμούς που υπήρχαν, και έτσι οι χρήστες μπορούν, τώρα, να στέλνουν ο ένας στον άλλο χρήματα χρησιμοποιώντας Visa και Mastercard.

Το WhatsApp δεν αναγνωρίστηκε ως εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Βραζιλία, ούτε ήθελε να είναι, αλλά η ρυθμιστική αρχή επέβαλε την ανάγκη για οικονομική έγκριση. Τελικά, όπως λέει το Reuters, το WhatsApp ζήτησε επίσημη έγκριση ως εκκινητής πληρωμών και θα χρησιμοποιεί τη Visa και την Mastercard ως διαμεσολαβητές πληρωμών. Αυτά τα συστήματα καρτών έλαβαν νέες άδειες για συνεργασία με την εφαρμογή.

Ωστόσο, παρόλο που το αρχικό σχέδιο ήταν ότι οι χρήστες να μπορούν να κάνουν πληρωμές σε επιχειρήσεις, το WhatsApp επιτρέπει μόνο τις πληρωμές μεταξύ προσώπων. Το Facebook, στο μεταξύ, προσπαθεί και αυτό να ζητήσει έγκριση για να συνεργαστεί με χρηματοπιστωτικούς εμπόρους. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έναρξη της νέας υπηρεσίας, αν και ένας εκπρόσωπος του WhatsApp δήλωσε ότι γίνονται οι τελικές προετοιμασίες έτσι ώστε η νέα δυνατότητα να είναι διαθέσιμη για χρήση, σύντομα.

Γνωρίζοντας ότι το WhatsApp εξακολουθεί να σχεδιάζει να επεκταθεί πέρα από τη Βραζιλία, αυτή η νέα δυνατότητα θα μπορούσε να είναι η αρχή για τεράστιες αλλαγές στην βιομηχανία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τη μεγαλύτερη αγορά της εφαρμογής, την Ινδία, να είναι ο επόμενος πιθανός στόχος λειτουργίας της δυνατότητας πληρωμών. Είναι κάτι που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις πληρωμές για όλους.

Περισσότερα για αυτήν την ιστορία καθώς εξελίσσεται.

Δημοφιλή