Η βότκα Stolichnaya μετονομάζεται σε Stoli για να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία

Η βότκα, που διαφημίζεται ως ρωσική, τώρα θα πωλείται και θα κυκλοφορεί απλώς ως Stoli, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
SOPA Images via Getty Images

Μια Stolichnaya - ε, μια Stoli - παρακαλώ.

Την αλλαγή του ονόματος της διάσημης βότκας Stolichnaya ανακοίνωσε την Παρασκευή (7/2) η εταιρεία που την παράγει, έπειτα από απόφαση του ιδρυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η βότκα, που διαφημίζεται ως ρωσική, τώρα θα πωλείται και θα κυκλοφορεί απλώς ως Stoli, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Είμαι εξόριστος από τη Ρωσία από το 2000 λόγω της αντίθεσής μου στον Πούτιν, παρέμεινα περήφανος για τη μάρκα Stolichnaya», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Γιούρι Σέφλερ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stoli. «Σήμερα, λάβαμε την απόφαση να μετονομάσουμε τη βότκα καθώς το όνομα δεν αντιπροσωπεύει πλέον την εταιρία μας. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, εύχομαι η «Stoli » να αντιπροσωπεύει την ειρήνη στην Ευρώπη και την αλληλεγγύη με την Ουκρανία».

Το ποτό κυκλοφορεί εδώ και καιρό ως ρωσική βότκα, αλλά οι εγκαταστάσεις παραγωγής του βρίσκονται στη Λετονία από εκείνο το έτος. Η Stoli Group είναι θυγατρική της SPI Group, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης την επιθυμία των εργαζομένων της να αναλάβουν δράση, προκειμένου να επικοινωνούν περισσότερο ότι η συγκεκριμένη βότκα έχει τις «ρίζες» της στη Λετονία.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα, ο όμιλος Stoli ανακοίνωσε πως θα χρησιμοποιεί μόνο σλοβακικές προμήθειες ώστε να διασφαλίσει πως κανένα από τα υλικά και τα συστατικά του περίφημου αλκοολούχου δεν προέρχεται από τη Ρωσία.

Μποϊκοτάζ της βότκας

Οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ της ρωσικής βότκας ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία κερδίζουν δυναμική στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.

Πηγή: NYPost