Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Δεν εξαιρείται η χώρα μας από την άνοδο της ακροδεξιάς (Βίντεο)

«Σίγουρα πολλοί ψηφοφόροι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που τους απασχολούν με κυριότερο την ακρίβεια, σέβομαι αυτή την επιλογή τους».
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακή 9 Ιουνίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύθηκαν για ακόμα μια φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα Ευρωκοινοβούλιο, όπου η άνοδος της Ακροδεξιάς αποτελεί δυστυχώς μια πραγματικότητα, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η χώρα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως: «Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δευτέρο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 23 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν ίσως διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για την θέση της πατρίδας μας σε αυτήν.

Σίγουρα υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα τους με κυριότερο την ακρίβεια, σέβομαι αυτή την επιλογή τους είτε αυτή εκφράστηκε με μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή που δυσκολεύει την διεξαγωγή συμπερασμάτων είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Αλλά κυρίως ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά “σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο”».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές.

Όπως λοιπόν η Ελλάδα του 2024 είναι πιστεύω πολύ καλύτερη από εκείνη του 1019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ».

Δημοφιλή