22ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ
17/08/2020 14:16 EEST

Ειδική ομάδα για τη διερεύνηση των UFO ιδρύει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Το όνομα αυτής: UAPTF.

US Navy
.

Τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας διερεύνησης «αγνώστων εναερίων φαινομένων» (όπως χαρακτηρίζονται πλέον, UAP- τα γνωστά από παλιά ΑΤΙΑ ή UFO) ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η έγκριση για τη δημιουργία της UAPTF (Unidentified Aerial Phenomena Task Force) δόθηκε από τον υφυπουργό Άμυνας Ντέιβιντ Νόρκουϊστ στις 4 Αυγούστου. Η ομάδα αυτή θα υπάγεται στο υπουργείο Ναυτικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στη σκιά των UFO: Πρόγραμμα του αμερικανικού Πενταγώνου συνεχίζει τις έρευνες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για τη «βελτίωση της κατανόησης και την απόκτηση στοιχείων για τη φύση και την προέλευση των UAP (unidentified aerial phenomena). Αποστολή της task force είναι ο εντοπισμός, η ανάλυση και η καταχώρηση UAP που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εν δυνάμει κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ...το υπουργείο Άμυνας και τα στρατιωτικά υπουργεία λαμβάνουν πολύ στα σοβαρά οποιεσδήποτε εισβολές από αεροσκάφη που δεν έχουν άδεια στους χώρους εκπαίδευσης ή στον εναέριο χώρο μας και εξετάζουν κάθε αναφορά. Αυτό περιλαμβάνει εξετάσεις εισβολών που αναφέρονται αρχικά ως UAP όταν ο παρατηρητής δεν μπορεί άμεσα να ταυτοποιήσει τι ακριβώς βλέπει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα βίντεο με UFO

Η δημιουργία της UAPTF εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσπάθειας διερεύνησης των περιστατικών με άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν το αμερικανικό ναυτικό είχε ηγηθεί των προσπαθειών για τη διαλεύκανση των φαινομένων, κατόπιν σειράς συμβάντων με αεροσκάφη του.

Τον Απρίλιο το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε τρία βίντεο που είχαν τραβήξει πιλότοι του αμερικανικού ναυτικού, όπου απεικονίζονταν ΑΤΙΑ. Σε δύο από αυτά ακούγονταν Αμερικανοί στρατιωτικοί να σχολιάζουν την ταχύτητα με την οποία τα αντικείμενα κινούνταν- ενώ ένας άλλος ακουγόταν να λέει πως ίσως να πρόκειται για drone.

Όπως αναφέρει το CNN, υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό ανησυχίες στο Πεντάγωνο και το Κογκρέσο σχετικά με πτήσεις άγνωστων αεροσκαφών κοντά σε αμερικανικές βάσεις, και δεν υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά στην πιθανή προέλευσή τους: Αρκετοί εκτιμούν πως ίσως πρόκειται για αεροσκάφη από άλλα κράτη που επιδιώκουν να συλλέξουν πληροφορίες και όχι για εξωγήινης προέλευσης σκάφη, όπως είναι η «κλασική» εδώ και πολλές δεκαετίες θεωρία για τα UFO.