Εκλογές -Επικεφαλής των Σπαρτιατών: «Ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν το "καύσιμο" γι' αυτό το αποτέλεσμα»

Τι είπε ο Βασίλης Στίγκας για την διαφαινόμενη είσοδο του κόμματός του στη Βουλή.
Σπαρτιάτες
Σπαρτιάτες
ΕΡΤ

Σύμφωνα με τα exit poll, το κόμμα Σπαρτιάτες μπαίνει στη Βουλή. Ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε τις πρώτες του τοποθετήσεις.

«Μια ημέρα χαραγμένη στο μυαλό όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων - Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό ένα εθνικό κόμμα θα είναι στο Κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες έρχονται για να ενώσουν, όχι για να διχάσουν. Να ευχαριστήσω τον Ηλία Κασιδιάρη. Ήταν το ”καύσιμο” για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Στίγκα έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι η 25η Ιουνίου του 2023. Είναι μια ημέρα που θα μείνει χαραγμένη πιστεύω στο μυαλό όλων των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Μετά από αρκετό καιρό ένα εθνικό κόμμα, μια εθνική φωνή θα είναι μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του Ελληνισμού και τις αξίες που σήμερα λείπουν από τη χώρα μας. Οι Σπαρτιάτες έρχονται όχι για να διχάσουν. Έρχονται για να ενώσουν. Το βασικό ρητό των Σπαρτιατών είναι η ισχύς εν τη ενώσει, κάτι το οποίο δυστυχώς λείπει σήμερα από τη χώρα μας. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου. Στο δύσκολο αγώνα που κάναμε περίπου για τρεις εβδομάδες. Να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δούλεψαν ακούραστα όλο αυτό το μικρό χρονικό διάστημα για να φτάσουμε σήμερα εδώ και οι Σπαρτιάτες να μπουν στη Βουλή με ένα πάρα πολύ σχετικά καλό ποσοστό για αρχή τουλάχιστον και θα δούμε στη συνέχεια. Θα ήθελα βεβαίως να ευχαριστήσω και τον Ηλία Κασιδιάρη για τη σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα. Θέλω να ενημερώσω τον ελληνικό λαό ότι θα σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και θα φέρουμε ένα νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες πάντοτε και πριν γίνουν ακόμα ένας πολιτικός φορέας. Ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε όλους τους αδύναμους συμπατριώτες μας που είχαν πιεστεί τώρα τελευταία στα χρόνια του μνημονίου. Επομένως, το θετικό πρόσημο που κουβαλάμε πάντοτε μαζί μας είναι να είμαστε δίπλα στον Έλληνα, στον άνθρωπο που υποφέρει, στον άνθρωπο τον αδικημένο που δεν μπορεί να βρει το δίκιο του και προσπαθεί καθημερινά να τα φέρει βόλτα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι σε όσους βοήθησαν να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Σας ευχαριστώ».

Δημοφιλή