Εκλογές: Ξανά η Ροδόπη είναι η μοναδική περιφέρεια που επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι Οζγκιούρ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ), Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ) είναι οι βουλευτές που εκλέγονται στη Ροδόπη.
.
.
Υπουργείο Εσωτερικών

Η Ροδόπη παραμένει η μόνη «ροζ» εκλογική περιφέρεια της χώρας καθώς ο ΣΫΡΙΖΑ συγκέντρωσε υψηλότερη ποσοστό όπως και στις προηγούμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με την ενσωμάτωση στο 80,57%, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 34,55% έναντι 28,24 της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 18,96 %.

Οι Οζγκιούρ Φερχάτ (ΣΥΡΙΖΑ), Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΔ) και Ιλχάν Αχμέτ (ΠΑΣΟΚ) είναι οι βουλευτές που εκλέγονται στην εκλογική περιφέρεια της Ροδόπης καθώς είναι οι τρεις υποψήφιοι που είχαν έρθει πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης και στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Οζγκιούρ Φερχάτ: Σεβόμαστε τη Συνθήκη της Λωζάνης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Οζγκιούρ Φερχάτ, μίλησε για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, ενώ δεν απάντησσε στα όσα του καταλόγισε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για σχέση του με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

«Το αποτέλεσμα της Ροδόπης φανερώνει την προοπτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Το κόμμα μας σας έχει δώσει σαφείς απαντήσεις κεντρικά, έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρός μας και στελέχη μας» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης που κάνει ξεκάθαρα λόγο για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη είπε πως «βεβαίως και σεβόμαστε τη Συνθήκη της Λωζάνης. Ο Οζγκιούρ Φερχάτ έχει διατυπώσει πολλές φορές τις απόψεις του για ορισμένα θέματα».

Δημοφιλή