Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, τραυματίστηκε υπάληλος

Την ώρα που προσπάθησε να ανοίξει τον φάκελο.
|

Ένας αξιωματικός ασφαλείας στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε όταν άνοιξε μια επιστολή-βόμβα που απευθυνόταν στον πρέσβη την Τετάρτη. Ο αξιωματικός ασφαλείας υπέστη ελαφρά τραύματα και πήγε μόνος του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Juan Medina via Reuters

Μετά το περιστατικό, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, διέταξε όλες τις πρεσβείες του Κιέβου στο εξωτερικό να ενισχύσουν «επειγόντως» την ασφάλεια.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο υπουργός προέτρεψε επίσης την Ισπανία «να λάβει επείγοντα μέτρα για τη διερεύνηση της επίθεσης». Οι δράστες «δεν θα καταφέρουν να εκφοβίσουν τους Ουκρανούς διπλωμάτες ή να σταματήσουν την καθημερινή τους εργασία για την ενίσχυση της Ουκρανίας και την αντιμετώπιση της ρωσικής επιθετικότητας», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Anadolu Agency via Getty Images

Η επιστολή, η οποία έφτασε με απλό ταχυδρομείο και δεν σαρώθηκε, προκάλεσε «μια πολύ μικρή πληγή στο δάχτυλο του δεξιού χεριού» του υπαλλήλου αφού την άνοιξε στον κήπο της πρεσβείας.

via Associated Press

Η κατοικημένη περιοχή γύρω από την πρεσβεία στη βορειοδυτική Μαδρίτη αποκλείστηκε και μια μονάδα εξουδετέρωσης βομβών αναπτύχθηκε στο σημείο. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας θα ηγηθεί της έρευνας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα