Ηλιούπολη: Αθώος ο αστυνομικός για την υπόθεση της 19χρονης

Αθώο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον αστυνομικό που κατηγορούνταν ότι αιχμαλώτισε, βασάνιζε και απειλούσε με όπλο την 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Eurokinissi

Συγκεκριμένα, την ενοχή του 40χρονου αστυνομικού που κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπων στην υπόθεση μιας 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (4-3).

Αθώος κρίθηκε για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος της 19χρονης και της εμπορίας ανθρώπου σε βάρος μιας ακόμα 25χρονης κοπέλας, της διακίνησης ναρκωτικών και της οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Παράλληλα, ο πατέρας της κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1, ενώ κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τη 19χρονη, τα ίδια καταγγέλλει και μια 25χρονη κοπέλα εις βάρος του αστυνομικού από το 2017.

EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων είχε προτείνει η εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό του οποίου δεν αποδείχθηκαν οι κατηγορίες για μαστροπεία και βιασμό, ούτε για το 40χρονο, αλλά ούτε και για τον -επίσης κατηγορούμενο- πατέρα του θύματος. Το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, πάντα σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δε θεμελιώνεται.

Έντονες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στη δικαστική αίθουσα κατά την ανακοίνωση της απόφασης, με κάποιους να φωνάζουν «ντροπή σας, σκουπίδια» και τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν, βγάζοντας με τη βία τους διαμαρτυρόμενους από τον χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διαδικασία απώθησης σημειώθηκε ξυλοδαρμός ανθρώπων εντός της αίθουσας ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνου στο διάδρομο.

Η ένταση που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την αθώωση του πρώην αστυνομικού για την κατηγορία της σωματεμπορίας, ανάγκασε την έδρα να αποχωρήσει, πριν ολοκληρωθεί η ανάγνωση της απόφασης. Σημειώνεται πως η δίκη ξεκίνησε περίπου στις 10:20πμ μέσα σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα.

Τα θύματα δια των δικηγόρων τους στις 5 Δεκεμβρίου δήλωναν πως αρνούνταν να καταθέσουν στο δικαστήριο γιατί ισχυρίζονται πως απειλούνται.

Πηγή: ertnews, dikastiko.gr

Δημοφιλή