Ελπίδα επίλυσης στο θέμα Κουφοντίνα - Ποιο αίτημα υπέβαλε η συνήγορός του

Που ίσως να φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά στη λύση.

Αίτημα προσωρινής αναστολής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Λαμίας η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ζητούν ο απεργός πείνας να μεταφερθεί σε ένα καλύτερο νοσοκομείο, ικανό να αντιμετωπίσει τη βαρύτητα της κατάστασής του, για όσο αυτό κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς.

Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για διακοπή της ποινής του καταδικασμένου σε έντεκα φορές ισόβια για τη δράση του με τη 17 Νοέμβρη ή για κατ’οίκον νοσηλεία υποστήριξε και η ίδια σε δηλώσεις της.

Η κίνηση της Ιωάννας Κούρτοβικ ίσως έχει φέρει τις δύο πλευρές πιο κοντά στη λύση, αναφέρουν νομικοί και αστυνομικοί κύκλοι. Εάν το αίτημα της πλευράς του απεργού πείνας γίνει αποδεκτό, τότε είναι πολύ πιθανό να αποφασιστεί η μεταφορά του σε κάποιο νοσοκομείο των Αθηνών.

Μία τέτοια εξέλιξη πιθανά να ικανοποιεί τον ίδιο τον Δημήτρη Κουφοντίνα και να αποφασίσει να σταματήσει την απεργία πείνας, την οποία ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου, ενώ δεν φαίνεται να αποτελεί κίνηση υποχώρησης για την Κυβέρνηση, που σίγουρα θέλει να δει αποκλιμάκωση στις επιθέσεις, οι οποίες έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης, μαζί με το αίτημα της πλευράς Κουφοντίνα να εξεταστεί η νομιμότητα της μεταγωγής του στις Φυλακές Δομοκού.