Εμπρός-Πίσω σε πόλη της Γαλλίας – Επέστρεψαν οι σχολικές στολές

Εμπρός-Πίσω σε πόλη της Γαλλίας – Επέστρεψαν οι σχολικές στολές
Le HuffPost

Η Πρεβέν, μια γαλλική πόλη 12.000 κατοίκων επανέφερε τις μαθητικές στολές, μετά από αίτημα των γονιών, και έγινε η πρώτη πόλη στην χώρα που το πράττει αυτό, σύμφωνα με τη Guardian.

Έξι δημόσια σχολεία, έδωσαν στους μαθητές κάθε τάξης την επιλογή να φοράνε στολή. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν γονείς και οργανώθηκε από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ψήφισαν θετικά στην επαναφορά τους το 60% των γονιών.

Ο υπουργός παιδείας της Γαλλίας, άλλωστε, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ είναι θετικός στην αλλαγή αυτή, δηλώνοντας ότι με αυτό το τρόπο θα «ενισχυθεί το αίσθημα υπερηφάνιας των παιδιών» για το σχολείο που φοιτούν, ενώ παράλληλα εκφράζεται η «ισότητα μεταξύ τους».

Η ακροδεξιά υποψήφια πρόεδρος Μαρίν Λεπέν και ο κεντροδεξιός Φρανσουά Φιγιόν έχουν προτείνει την επαναφορά της.

Η Γαλλική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πάντως ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ξανακάνει τις στολές υποχρεωτικές στα σχολεία, μετά την κατάργησή τους το 1968, αφού ένα τέτοιο μέτρο θα κρινόταν οπισθοδρομικό από μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα, η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της σχολικής ποδιάς αποφασίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1982 από τον υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Λευτέρη Βερυβάκη

Δημοφιλή