Ένα βήμα πιο κοντά στην Πολιτεία Καινοτομίας, στην παλιά ΧΡΩΠΕΙ

Τέσσερις εταιρείες κατέθεσαν φακέλους για την ανάληψη του έργου στο στοιχειωμένο κτίριο της οδού Πειραιώς 62.
ΧΡΩΠΕΙ

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στις εγκαταστάσεις της εγκαταλελειμμένης και ερειπωμένης ΧΡΩΠΕΙ, στην Οδό Πειραιώς 62, προχωρά κανονικά.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, κατά την αποσφράγιση των φακέλων υποψηφιότητας στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, προέκυψε το ενδιαφέρον των ομίλων ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και INTRACOM, καθώς και της εταιρείας DIMAND που διαθέτει σημαντικά ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό της.

Σε ένα μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων, θα ακολουθήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος, αρχές φθινοπώρου θα έχουμε τις μη δεσμευτικές προσφορές και αρχές του 2022 την ανάδοχο εταιρεία, που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ, σε έκταση 17.893 τ.μ., έχοντας παράλληλα, και την εκμετάλλευση για 30 χρόνια.

Η ΧΡΩΠΕΙ θα αλλάξει, αυτό είναι το πλέον βέβαιο και θα ζωντανέψει ξανά, με νέο όραμα, έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια εγκατάλειψης.

Δυστυχώς, στην εποχή της ευμάρειας, τις δεκαετίες 90 και 2000 κι αφού προηγήθηκε η αποβιομηχανοποίηση της χώρας, «σηκώσαμε ξανά μανίκια» για να δούμε τι πρόκειται να κάνουμε με αυτή τη χώρα.

«Είμαστε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματος μας για την δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας.

ΧΡΩΠΕΙ

Δημοφιλή