Ενώπιον της ανακρίτριας ο “Μάξιμος Σαράφης”, τι ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Ο “Μάξιμος Σαράφης”, δεν κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον της ανακρίτριας, αλλά θα απαντήσει προφορικά σε όσες ερωτήσεις του υποβληθούν.

Το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο φερόμενος ως “Μάξιμος Σαράφης”, προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με εγκληματική οργάνωση εξαπάτησης επιχειρηματιών, τα μέλη της οποίας εμφανίζονταν ως “σωτήρες” και υπόσχονταν τη λήψη δανείων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε όσους αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας.

Ο δικηγόρος του, Κωνσταντίνος Γώγος, κατά την προσέλευσή του στο δικαστήριο, για ακόμα μια φορά έκανε λόγο για πολιτικοποίηση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το newsit.gr, “Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ίδιος εξέδωσε φοβάται για τη ζωή του”.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο “Μάξιμος Σαράφης”, δεν κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον της ανακρίτριας, αλλά θα απαντήσει προφορικά σε όσες ερωτήσεις του υποβληθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δεστεμπασίδης κάνει λόγο για μία προσπάθεια εξόντωσής του και δηλώνει πολιτικά διωκόμενος όπως έγραψε το dikastiko.gr, από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ειδικότερα, παραπέμπει στο γεγονός πως όλες οι κατηγορίες δεν επιβεβαιώνονται, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνει σε κάποια άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα προερχόμενα από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος.
“Μάξιμος Σαράφης”:

Η πρώτη δήλωσή τουΓια «πολιτική μαφία» και «παρακράτος της Ν.Δ» έκανε λόγο ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, ο φερόμενος «Μάξιμος Σαράφης» της Novartis σε μία δήλωση από τα κρατητήρια όπου βρέθηκε μετά την πρόσφατη ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης για εξαπάτηση επιχειρηματιών.

Προανήγγειλε προσφυγές και σε διεθνείς Οργανισμούς και εξαπολύει τα βέλη του στη Ν.Δ. και τον Άδωνι Γεωργιάδη για “μεθοδεύσεις σε βάρος του”.

Ο κ. Δεστεμπασίδης υποστηρίζει πως η τωρινή εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «της άθλιας και ρεβανσιστικής στοχοποίησής μου, από το 2018, από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα εξουσίας, που αποκαλύφθηκε το πολιτικό και προσωπικό τους ήθος κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis στην Ελλάδα.

Αυτοί, ως πολιτική μαφία, με απειλούσαν δημόσια ότι «θα με γδάρουν» και «θα με κλείσουν φυλακή».

Όπως τονίζει «η σύλληψή μου είναι έργο του παρακράτους της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω ότι ο δρόμος για τη δικαίωσή μου είναι μακρύς και δύσβατος. Δηλώνω, όμως, ότι ΔΕΝ φοβάμαι, ΔΕΝ εκβιάζομαι και ΔΕΝ θα αυτοκτονήσω, όπως επιθυμούν, αλλά θα προσφύγω στους Διεθνείς Οργανισμούς, καταγγέλλοντας όσα, ως αντίποινα, μεθοδεύτηκαν εις βάρος μου».

.
.
dikastiko.gr

Ο ίδιος στρέφει ευθέως τα βέλη του και κατά του Άδωνι Γεωργιάδη. «Ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη: Γνωρίζει τον Α.Μ.;;; (σ.σ. αναφέρει όνομα στελέχους που υπαινίσσεται ότι ανήκει στη ΝΔ). Και αν ναι, τι σχέση έχει μαζί του και ποιος ο ρόλος του στην ποινική μου παγίδευση;» σημειώνει.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή