ΗΠΑ: Αστυνομικός σκύλος εξουδετερώνει επικίνδυνο κακοποιό μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκύλος εξουδετερώνει επικίνδυνο κακοποιό μετά από επεισοδιακή καταδίωξη

Το όνομα αυτού, Πούσκας: Πρόκειται για έναν ολλανδικό ποιμενικό, αστυνομικό σκύλο Κ-9, ο οποίος έγινε διάσημος στο Διαδίκτυο όταν κυκλοφόρησε ευρέως βίντεο με τον ίδιο να καταδιώκει και εν τέλει να συλλαμβάνει έναν επικίνδυνο κακοποιό στη Σάντα Άννα των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το NBC Los Angeles, ο οκτάχρονος Πούσκας χρειάστηκε εγχείρηση στο σαγόνι, καθώς έχασε δόντια δαγκώνοντας τον κακοποιό – τον 37χρονο Αντόνιο Παντίλα Τζούνιορ- μετά από επεισοδιακή καταδίωξη τη Δευτέρα.

Όπως ανακοινώθηκε, έχασε όλα του τα δόντια εκτός από τους κυνόδοντες. Όσον αφορά στον Παντίλα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας των δαγκωματιών που είχε υποστεί στο χέρι.

Η καταδίωξη έλαβε χώρα όταν αστυνομικοί με πολιτικά εντόπισαν ένα μαύρο φορτηγάκι που οδηγούσε ο Παντίλα το βράδυ της Δευτέρας. Όταν προσπάθησαν να του κάνουν έλεγχο, αυτός πάτησε γκάζι και απομακρύνθηκε. Σημειώνεται πως ο 37χρονος, ο οποίος ήταν έξω από τη φυλακή με αναστολή, κατηγορείται πως προσπάθησε να πατήσει με το φορτηγάκι του αστυνομικό σε φανάρι στις 18 Φεβρουαρίου.

Κατά την καταδίωξη, ο Παντίλα παραβίασε κόκκινους σηματοδότες και χτύπησε άλλα αυτοκίνητα, ενώ σε κάποια φάση τράκαρε με ένα άλλο όχημα, πριν βγάλει μια γυναίκα από το δικό της αυτοκίνητο, όπως φαίνεται σε βίντεο από αέρος.

Ακολούθησε καταδίωξη και κάποια στιγμή ο Παντίλα βρέθηκε να τρέχει με τα πόδια να ξεφύγει- και εκεί ανέλαβε ο Πούσκας (που έχει πάρει το όνομά του από έναν Ούγγρο ποδοσφαιριστή), ο οποίος τον καταδίωξε και τον συνέλαβε.

Δημοφιλή