ΔΙΕΘΝΕΣ
18/06/2020 09:39 EEST

ΗΠΑ: Επιβάτης απομακρύνθηκε από πτήση επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Αν και δεν επιβάλλεται από το νόμο, κάθε εταιρεία ακολουθεί την δική της πολιτική.

ASSOCIATED PRESS

Ένταση επικράτησε σε πτήση των American Airlines την Τετάρτη, όταν το πλήρωμα απομάκρυνε επιβάτη, επειδή αρνήθηκε να φορέσει μάσκα, κάτι που πάει κόντρα στην πολιτική που ακολουθεί η εν λόγω αεροπορική εταιρεία για τον κορονοϊό. 

Πρόκειται για το πρώτο συμβάν του είδους που έχει γνωστοποιηθεί από τη στιγμή ανακοίνωσης των αυστηρότερων μέτρων από τους αερομεταφορείς. Η χρήση μάσκας στις πτήσεις δεν επιβάλλεται από τον νόμο, ωστόσο οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ορίσει τους δικούς τους κανονισμούς για πλήρωμα και επιβάτες.

«Είναι παράλογο. Εντελώς παράλογο. Δεν έχουμε καν επιλογή πια» έγραψε ο ίδιος αργότερα στο Twitter. 

Ο Στράκα, μιλώντας τηλεφωνικά στο CNN, είπε πως ενώ η πτήση ήταν έτοιμη για αναχώρηση, «μια αεροσυνοδός πλησίασε σχετικά επιθετικά και είπε ‘Κύριε πρέπει να φορέσετε τη μάσκα σας’. Κι εγώ της απάντησα πως δεν είχα μάσκα». Όταν, μάλιστα, του εξήγησε πως αυτό ορίζει ο νόμος, εκείνος τη διέψευσε. 

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως ο ίδιος είναι κατά της μάσκας -παρότι στην ιστοσελίδα του πουλά μάσκες μαζί με άλλα αξεσουάρ- και πως ενώ ταξιδεύει συχνά, τουλάχιστον δύο φορές εβδομαδιαίως, ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα για χρήση μάσκας.

 

(Mε πληροφορίες από CNN