ΗΠΑ: Κατά της υποχρηματοδότησης της αστυνομίας ο Τζο Μπάιντεν

Διαχώρισε τη θέση του από τους προοδευτικούς ακτιβιστές.
ASSOCIATED PRESS

Ο Τζο Μπάιντεν, υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, είναι αντίθετος «στη μείωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας» όπως δήλωσε τη Δευτέρα η προεκλογική του εκστρατεία, με τον ίδιο να αρνείται να αποδεχτεί ένα κύριο σύνθημα των διαδηλώσεων, που υποστηρίζεται από τους προοδευτικούς ακτιβιστές και τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας.

Οι αυξανόμενες φωνές για τη διάλυση και των επανασχεδιασμό των αστυνομικών τμημάτων πιέζουν τόσο τον Μπάιντεν, όσο και άλλους ηγέτες των Δημοκρατικών, οι οποίοι είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην αστυνόμευση.

Ωστόσο είναι επιφυλακτικοί για το ενδεχόμενο να υιοθετήσουν ένα βαρύ προεκλογικό σύνθημα, για το οποίο αρκετοί Δημοκρατικοί φοβούνται πως μπορεί να αποτελέσει ένα διχαστικό προεκλογικό ζήτημα.

Από την άλλη μεριά, τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στο σύνθημα για την «υποχρηματοδότηση της αστυνομίας» αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι Δημοκρατικοί έχουν υποκύψει στους εξτρεμιστές, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια.

Το σύνθημα χρησιμοποιείται από τους ακτιβιστές που προτείνουν την κατάργηση ή τη μείωση της χρηματοδότησης των αστυνομικών τμημάτων, που συχνά αποτελεί τη μεγαλύτερη δαπάνη για τους δήμους, ώστε τα κονδύλια να διατεθούν στην εκπαίδευση, στην κοινωνική πρόνοια, στις ανάγκες στέγασης, αλλά και για την κάλυψη άλλων αναγκών των τοπικών κοινοτήτων.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Δημοφιλή