ΗΠΑ: Συνεργείο αυτοκινήτων πλήρωσε υπάλληλο σε 91.500 λαδωμένα κέρματα

Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου δήλωσε: «Πληρώθηκε, αυτό είναι που έχει σημασία».
Youtube

Ενα συνεργείο αυτοκινήτων στη Τζόρτζια των ΗΠΑ κατηγορείται ότι παρέδωσε τον τελικό μισθό σε έναν αποχωρήσαντα υπάλληλο του, ρίχνοντας στο δρόμο μπροστά στο σπίτι του έναν σωρό από 91.500 μονόλεπτα νομίσματα καλυμμένα με λάδι μηχανής.

Τα κέρματα αυτά ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 915 δολαρίων (777 ευρώ), ένα ποσό που όφειλε το συνεργείο A OK Walker Autoworks στον Αντρέας Φλάτεν.

Ο άτυχος μηχανικός είπε ότι είναι αναγκασμένος να καθαρίσει ένα-ένα τα λαδωμένα νομίσματα.

Η Α OK Walker Autoworks δεν έχει σχολιάσει δημοσίως το περιστατικό, όμως, στον ιστότοπό της, λέει: «Ναι δεχόμαστε τα μονόλεπτα κέρματα ως πληρωμή! Είναι μετρητά ρε ζωντόβολα».

Ο ιδιοκτήτης, Μάιλς Γουόλκερ, είπε σε έναν δημοσιογράφο του τοπικού καναλιού CBS46 ότι δεν θυμόταν αν πέταξε τα νομίσματα στο αυτοκίνητο του Φλάτεν αλλά πρόσθεσε: «Πληρώθηκε - αυτό είναι που έχει σημασία».

Ο Φλάτεν ήταν διευθυντής στην εταιρεία επισκευής αυτοκινήτων, η οποία εδρεύει στο Πίτστρι Σίτι, νότια της Ατλάντα, έως ότου παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από μια διαφωνία σχετικά με το πότε θα μπορούσε να φεύγει από τη δουλειά για να παραλαμβάνει το παιδί του από την ημερήσια φροντίδα.

Οταν η εκκρεμής αμοιβή του καθυστερούσε, υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το οποίο επιβεβαίωσε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι είχε επικοινωνήσει τρεις φορές με το συνεργείο για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Τα κέρματα βρίσκονται τώρα σε ένα καρότσι στο γκαράζ του Φλάτεν αλλά το βάρος είναι τόσο μεγάλο που ξεφούσκωσε το ελαστικό.

Ο ίδιος είπε ότι έχει προσπαθήσει να καθαρίσει τα νομίσματα σε μια μεγάλη μπανιέρα με νερό, σαπούνι και ξύδι, χωρίς επιτυχία, και ο μόνος τρόπος για να αφαιρέσετε το λάδι είναι να τα σκουπίσει το καθένα ξεχωριστά.

Πρόσθεσε ότι χρειάστηκε περίπου δύο ώρες για να καθαρίσει περίπου 5 δολάρια.

«Νομίζω ότι θα χρειαστεί πολύ δουλειά για χρήματα για τα οποία έχω ήδη δουλέψει», είπε στο κανάλι Fox 5.

(με πληροφορίες από BBC)

Popular in the Community