Υπερασπίζεται τον Γουάινσταϊν η Ζιλιέτ Μπινός: Αφήστε τον ήσυχο, αρκετά!

Η Γαλλίδα είχε πρωταγωνιστήσει σε δύο ταινίες του διαβόητου παραγωγού.

Στην συνέντευξη Τύπου της κριτικής επιτροπής της Berlinale, τα φλας έπεσαν φυσικά πάνω στην Πρόεδρο της επιτροπής, Ζιλιέτ Μπινός, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται από δεκάδες γυναίκες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση.

Η Μπινός, που έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες του Γουάινσταϊν, Chocolat και Άγγλος Ασθενής (όπου κέρδισε και Όσκαρ), δήλωσε ότι στην μακρά συνεργασία που είχε με τον παραγωγό, δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα πρόβλημα. «Προσπαθώ να έρθω στη θέση του. Πέρασε πολλά, πιστεύω. Όλοι είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν για την υπόθεσή του. Αρκετά όμως. Ας κάνει η δικαιοσύνη τη δουλειά της», δήλωσε η Γαλλίδα ηθοποιός.

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα μαζί του, αλλά μπορούσα να δω ότι είχε προβλήματα. Ως παραγωγός ήταν υπέροχος, τις περισσότερες φορές. Νομίζω ότι ήταν ένας μεγάλος παραγωγός. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, αν και είναι δύσκολο για μερικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς και ιδιαίτερα για μερικές γυναίκες ηθοποιούς» διευκρίνισε, σύμφωνα με τον Guardian.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, η Μπινός είχε πει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από έναν άλλο παραγωγό, και ότι το γεγονός την έμαθε να είναι υπεύθυνη και να αντιμετωπίζει τύπους σαν τον Γουάινσταιν.

«Ήξερα πολύ καλά ότι έκρυβε ένα θηρίο» έλεγε τότε. «Ήταν το είδος του ανθρώπου που δεν θα έκανα ποτέ παρέα. Είχα μαζί του ένα μεσημεριανό γεύμα, στη σουίτα του. Δεν αισθάνθηκα κανέναν κίνδυνο, αλλά δεν κατάλαβα γιατί ήθελε να με δει» είχε διηγηθεί η Μπινός πριν δύο χρόνια.

Με πληροφορίες από Guardian